Hej och glad lördag! Vad passar bättre denna krispiga januarihelgdag än en enkelt och urgott recept på en matig fika? När jag funderade på vad jag ville baka för något for tankarna direkt till Apollo bars uteservering i Köpenhamn en tidig vårdag med en kopp kaffe, mumligt peppigt samtal på danska i bakgrunden och en härlig weekend-helg framför mig. Den mentala bilden tillsammans med inspiration från Pom & Flora resulterade i nötigt bananbröd med honung och brunt socker plus en citrusig citronmascarpone till. Knaprigt, lent, syrligt och lagom sött. Här kommer receptet: Bananbröd med nötter och honung Du behöver: - 4 mogna bananer - 1,5 dl brun farin strö - 1 dl honung - 100g smält smör - 2 ägg - 1 tsk äkta vanilj - 1 msk kanel - 1 tsk kardemumma - 1 rejäl nypa flingsalt och lite till toppen - 3 dl vetemjöl - 1,5 tsk bakpulver - 1 dl 3% mjölk - 1 tsk citronjuice - 1/2 dl hasselnötter - 1 dl pecannötter - 1 dl valnötter 1. Sätt ugnen på 175°C över och undervärme. Smöra och mjöla en brödbakform. 2. Smält smöret och hacka nötterna grovt. 3. Mosa bananerna med en gaffel i en skål. Addera ägg, honung, brun farin strö, äkta vanilj, kanel, kardemumma, smält smör och blanda. Rör i mjölk och citronjuice. 4. I en annan skål. Blanda mjöl, bakpulver, salt och hälften av de hackade nötterna. Häll i mjölblandningen i banansmeten och rör samman. 5. Häll i smeten i den smörade och mjölade formen och strössla över resten av nötterna samt en nypa flingsalt. Grädda i mitten/lägre delen av ugnen i ca 1 h eller tills kakan är genomgräddad, gyllenbrun och doftar ljuvligt. Citronmascarpone - 250g mascarpone - 3 msk lemon curd - lite vallmofrön att dekorera med Vispa ihop mascarponen och lemon curden med en elvisp tills det blir en slät frosting. Det var det receptet. Ha en underbar lördag! 🌰🥄