God morgon! Jag ligger i sängen och skriver till er. Det känns somrigt. Lynn sitter i vardagsrummet och tittar på Encanto och Pontus slamrar i köket. Jag har bullat upp med kuddar och Nikita ligger vid mina fötter. Idag är det ledigt och vi har inga egentliga planer, så himla skönt. Eller Lynn ska få en vattkoppsspruta och sen gå på kalas, jag ska träna och så ska vi gå ut i naturen tillsammans. Kanske lite planer ändå. Jag rensar ett skåp om dagen. Igår var det min och Lynns underklädeslådor. Nya trosor och kalsonger, göra oss av med de som är för små och trasiga. Jag betar sakta av på inför sommar-listan. Det är så skönt att åka till Gotland med den helt avbockad. Allt rent, alla to do gjorda. Möten avklarade, beslut tagna, garderober rensade och dammiga hörn städade. Åtta dagar kvar nu! Sommarlunken infinner sig sakta, det mesta går på lust. Jag tror jag kommit förbi den värsta fasen av försommaren. Två gånger har jag gråtit, det är nog allt som blir av årets sommarbryt. Skönt att vara på andra sidan hög puls och kallsvett. Jag accepterar att det alltid blir så för mig i maj/juni. Som Sofia sa till mig i podden: det är okej att inte alltid må bra. Någon gång måste man ju må lite dåligt också. Rimligt. Mer om våra sommarbryt i dagens avsnitt, där vi också spår på framtidens trendiga idealstil efter 2000-talets hårt sminkade och tuktade form att passa in i. En mer levande, fri, bohemisk 1960-talsvariant. Kanske också ett ouppnåeligt mål, men iallafall en snyggare stil, tycker jag. Vi funderar och resonerar ju bara, men kanske är det exakt vad vi behöver ta med oss in i sommaren - känslan av ett bohemiskt liv fullt av sex, romantik, böcker. Långt bort från mobiler och snabba uppdateringar. Vid en stuga vid havet istället. Här kan ni lyssna. Och här kommer receptet på en perfekt middag att laga när fantasin tryter och ni är sugna på något värmande och gott vegetariskt! Det är en av mina mest lagade maträtter, jag får inte nog av den kaneldoftande och mustiga grytan! Kaneldoftande auberginegryta1/2 gul lök1/2 tsk färsk ingefära 2 vitlöksklyftor1 aubergine6 tomater3 dl stora vita bönor1 msk smör1 kanelstång1/2 tsk gurkmeja1/2 tsk malen kanel1 krm spiskummin1 krm chiliflakes1/2 lime1 tsk balsamico1/2 tsk flytande honung150g fetaost1 knippe korianderOlivoljaFlingsaltFinhacka ingefära, vitlök och gullök och fräs i lite olivolja och smör. Addera kanel, kanelstång, gurkmeja, spiskummin, chiliflakes, några rejäla nypor flingsalt och fräs i några minuter.Tärna aubergine och tomater och rör ner i den kryddiga löken. Låt fräsa samman i några minuter. Addera honung, balsamico och lime, täck med vatten och puttra på låg värme under lock i 20 minuter. Rör då och då.Vänd ner bönorna och smaka av. Addera mer flingsalt om det behövs. Stäng av plattan och låt grytan vila några minuter. Stjälp över i en skål, toppa med fetaost, koriander och ringla över olivolja. Sprinkla på chiliflakes och flingsalt.Servera med bröd, hummus och krispig grönsallad. 🍃