I sommar har jag fått en fäbless för Leila Lindholm och repriserna av Leila bakar som gått varje morgon lagom till att jag äter frukost. När vi var i Strängnäs för någon vecka sedan passade jag på (pga stort härligt lantkök) att baka mig igenom sommaråska och lata dagar. Här kommer ett recept som var det första jag la ögonen på. Pain au chocolate med apelsin, nutella och mandel. Kunde inte motstå. Resultatet blev fantastiskt vackra bakverk, hur enkla som helst och sinnessjukt smarriga. Det är bara att göra. Du behöver: - En rulle smördeg - Nutella - mandelmassa - mandelflarn - 1 ägg - mörk choklad, typ 80% - 1 ekologisk apelsin - florsocker Börja med att sätta på ugnen på 175°C, rulla sen ut smördegen och skär den i 8 bitar som på bilden. Låt de ligga kvar. Klicka sen ut en bit nutella och mandelmassa på varje rektangel. Toppa med några bitar mörk choklad. Riv över apelsinskal. Rulla ihop och pensla med uppvispat ägg samt toppa med mandelflarn. Grädda i ca 20 minuter tills de får fin färg. Avsluta med att pudra över lite florsocker! Ät gärna nygräddade, men inte heta! Typiskt bra och enkelt lyxbrunchbidrag! A recipe from Leila Lindholm I tried the other day. Loved these simpe but delicios pain au chocolates with nutella and orange!