Jag ville göra något riktigt gott och försommarsmarrigt av rabarbern vi fick av Pontus mamma Helena, och valet föll på scones! Det är ju kryphålet till att få äta bakverk till frukost, hehe. Dessutom har jag oftast alla ingredienser hemma. Vill även flagga för att dessa scones blev heeeelt sinnessjukt goda, så gör dessa nu pronto! Rabarber finns i de vanliga mataffärerna, om man inte har turen att ha ett gäng växande i trädgården. För cirka 6 scones behöver du: ✏ 2-3 rabarberstjälkar ✏ 4 dl vetemjöl ✏ 1 tsk bakpulver ✏ 1 krm salt ✏ 1 ägg till degen samt lite ägg att pensla med ✏ 1 dl vispgrädde ✏ 75 g smör ✏ En handfull pumpakärnor ✏ 2 msk muskavadosocker, rörsocker, farinsocker eller annat socker du gillar ✏ 1 skvätt vatten Sätt ugnen på 200°C och skär rabarbern i bitar. Lägg i en kastrull med 1 msk av sockret plus en liten skvätt vatten och värm upp på en platta ett par minuter. Det ska inte bli sylt, men inte heller vara helt rått. Mjuka liksom, al dente om ni förstår. Blanda sen de torra ingredienserna (mjöl, salt, bakpulvet, resten av sockret) i en skål och nyp ner smöret. Häll upp grädden i en mindre skål och vispa i ägget. Det behöver inte bli hårdvispat. Häll över grädden och nyp ihop. Vänd i rabarbern och var försiktig nu, knåda inte. Ta lite mjöl på händerna eller skärbrädan om det blir för blött och forma en ca 3 cm hög ruta. Stansa ut cirklar med ett vanligt dricksglas. Det blir så himla fint och proffsigt då! Men Mira! Pensla sconsen med ägg. Sprinkla sen på pumpafrön. och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter! Servera med blåbärsmarmelad, lagrad ost eller färskost med honung och svartpeppar! Glad sommar! Translation: A recipe for lovely rhubarb scones. Easy and delicious!