Ibland tänker jag att jag måste varit en säl i ett tidigare liv eller nåt, så mycket som jag älskar rå fisk. Jag tycker iofs om all sorts fisk och alla skaldjur, men det skyller jag mitt Gbg-ursprung på. Vi var mer vana vid fiskbilen än glassbilen, fiskade egna krabbor med mussla och sörplade havskräftor från barnsben. Sen Akki sushi stängde på Medis har vi ingen bra sushi nära oss så när rå lax-suget slår in får man hitta på något annat om man inte vill gå en bit. Och härom dagen såg jag på Fornis blogg att hon hade gjort asiatisk laxsallad, hur gott? Gjorde min egen variant och här kommer receptet. Världens enklaste och snabbaste middag, men desto lyxigare! Du behöver, för 3 hungriga personer: - 360g salmalax eller annan färsk lax menad att ätas rå. Detta var prick två paket av sorten vi köpte. - 2 mogna avokados - 2 morötter - 1 broccolihuvud - 1/3 gurka - mixad sallad - ljus soya - sesamolja - flingsalt - vita sesamfrön - chiliflakes Täck ett lågt stort fat med mixsalladen. Hyvla morötterna och gurkan med en osthyvel eller mandolin och lägg på. Skär avokadon i tunna skivor i skalet, gröp ur med en sked och lägg på salladen. Skär laxen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg ut den över salladen. Jag tycker det är finaste när den ligger ihop, men man kan lägga ut den överallt också. Ringla ljus soya och sesamolja över allt, strössla generöst med vita sesamfrön och toppa med chiliflakes. Lägg broccolibuketterna i en kastrull med kallt vatten på spisen. När det börjar koka är det klart. Skölj då broccolin länge med kallt vatten och skaka dem väl. Ringla ljus soya, sesamolja, flingsalt och chiliflaks på. Servera tillsammans direkt! Lättaste, snabbaste och godaste som finns ju. ?