Här kommer ett förslag på en megagod lunch som jag åt igår och vill rekommendera för er. Helt vegansk dessutom! Grytan är en variant på en klassisk gul currygryta som jag brukar göra, den här gången med linser, ingefära, chili och hackade hasselnötter. Här kommer recept för 4 portioner: - 2 burkar kokosmjölk - 1 pkt krämig kokosgrädde på tetra (garant har en supergod) - ca 2 cm färsk ingefära - gul curry - spiskummin - grönsaksbuljong - 2 vitlöksklyftor - 3 cm chili - 1 paket färdigkokta linser - 1 burk färdigkokta kikärtor - 4 potatisar - 150g färsk bladspenat - olivolja - hackade hasselnötter och sesamfrön att garnera med Så här gör du: Ringla olivolja i en tjockbottnad kastrull. Hacka chili och ingefära fint och stek på det lätt. Gör kuber av potatisen, skölj linser och kikärtor och ha i det i grytan. Pudra över gul curry och lite spisgummin. Krydda efter smak här. Börja försiktigt och öka under tillagningens gång. Häll på en skvätt grönsaksbuljong och 1,5 av kokosmjölksburkarna. Låt det hela koka under lock. När potatisen nästan är mjuk, tryck i den krämiga kokosgrädden och spä grytan med den sista kokosmjölken om det behövs. Vänd i bladspenaten och smaka av. Toppa med hackade hasselnötter och sesamfrön! Till detta gjorde jag en enkel smoothie på fryst mango, fryst jordgubb, jordnötssmör, mandelmjölk, banan och lite äkta vaniljpulver. Toppade med några bitar mango och hackade hasselnötter som var över från grytan. En perfekt vegansk lunch skulle jag säga! Snabb, god, nyttig och riktigt mättande! Hoppas ni testar själva hemma, säg gärna till isf och berätta om ni tyckte att det var lika smarrigt som jag! Puss.