God morgon! Tack för så otroligt många roliga rubrikförslag! Jag får verkligen ta tid nästa vecka och ge bloggen massa kärlek med era roliga idéer. En underbar mix av svårt och lätt. Idag ska vi åka ut till skärgården och njuta av sommaren, men först vill jag gärna ge er receptet på mina allra godaste bullar. En stor sats som blir till 18 kanelbullar och 18 vaniljbullar. Saftiga, fluffiga och exakt så som jag gillar dom, gammaldags. Vanilj och kanelbullar på gammaldags vis 32 st Du behöver: För degen - 150g smör - 5 dl mjölk 3% - 50g jäst för söta degar - 1 dl socker - 1/2 tsk salt - 14 dl vetemjöl Fyllning kanelbullar - 50g smör - 3/4 dl socker - 3 msk kanel Fyllning vaniljbullar - 50g smör - 3/4 dl socker - 3 msk vaniljsocker med äkta vanilj Topping - 2 ägg - 1 dl pärlsocker 1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölk och se till att det blir fingervarmt. Häll mjölk och smörblandningen över jästen, rör samman och addera socker och salt. 2. Häll på mjölet och blanda samman. Knåda degen i 10 minuter. Degen ska släppa från bunken men också vara lätt kladdig i mitten. Jäs under bakduk i 40 minuter. 3. Dela degen i två delar. Mjöla bordet och kavla ut ena halvan till en rektangel. Klicka över smöret och strö på socker och vaniljsocker. Rulla ihop degen och dela till 18 bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Gör samma med andra halvan av degen men strössla med kanel istället för vaniljsocker. Jäs bullarna under bakduk i 40 min. 4. Sätt på ugnen på 225°C och vispa upp två ägg. Pensla över bullarna när de jäst färdigt, strössla med pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i ca 7 minuter. Klart! 🥐 Ps. Var är bullemojin?? Ds.