Här kommer ett supergott, enkelt och vegetariskt recept som passar en svettig sommarmiddagdag lika bra som lunchpicknick eller lyxig brunch. Hela satsen räcker till ca sju fritters och passar två personer som middag eller fyra som förrätt. Rätten innehåller mjöl, men kan bytas ut mot glutenfritt alternativ om man vill såklart. Här kommer inköpslistan! - 3 ägg - 200g ricotta - 1 dl grovriven parmesan - 1/2 dl mjöl - 1/2 kruka basilika - 1/2 kruka dill - 1/2 tesked chiliflakes - salt och peppar - 1 msk olivolja Börja med att separera äggen, gulan i en skål och vitan i en annan. Hacka de färska örterna relativt grovt. Häll i örterna, mjölet, chilin, parmesanen, ricottan, salt och peppar i skålen med äggulorna. Rör runt till smeten ser ut så här. Vispa äggvitorna hårt så smeten blir toppig när du tar ut vispen. Blanda försiktigt i äggvitan i den andra smeten sked efter sked. Stek åtta cm stora klickar av smeten i en stekpanna med smör eller olivolja. Vänd efter två minuter och stek ytterligare en minut. Klart! Servera på en bädd av bladsallad och babyspenat, med körsbärstomater, hyvlad parmesan, citronjuice, olivolja och dill. Sommarsmarr! Translation: A vegetarian recipe for ricotta fritters with basil, dill, chili and parmesan!