Jag gjorde så himla god middag i lördags som sen blev lika god lunch i söndags! Tänkte därför dela med mig av recepten! Blomkål och kikärtssallad Du behöver: 1 burk ekologiska kikärtor 1 litet huvud ekologisk blomkål 1 halv röd chili ekologisk ruccola citronolivolja 1 citron flingsalt svartpeppar Börja med att sätta på ugnen på 225°C. Dela sen blomkålen i mindre buketter, olja en ugnsform och rosta dem i ugnen med lite salt och peppar i ca 15 min så de behåller sin stunds men ändå blir goda! Skölj kikärtorna, blanda dem med de ljumna blomkålsrosetterna, ruccola, hackad chili, citronolivolja, citron, salt och peppar! Sparris och ricottapizza Du behöver: 1 färdig pizzadeg (eller hemgjord om du har tid och ork!) 1 paket ricottaost 1 knippe sparris citronolivolja 1 ekologisk citron pinjenötter salt och peppar Sätt på ugnen på 225°C, stansa ut rundlar ur pizzadegen med kanten av en skål. Strö mjöl på en plåt och förgrädda dem i ett par minuter så de får lite yta och inte är så degiga. Vispa ricottaosten i en skål, bre den på pizzorna, hyvla sparrisen med en osthyvel och strö dem på pizzorna. Ringla olivolja över, hyvla av skalet från en tvättad, ekologisk citron och avsluta med att torrosta pinjenötter och strössla dem över. Toppa med salt och peppar. Grädda i ugnen i ca 10 minuter och ringla lite olivolja över dem! Så gott och vackert och precis vad man behöver mellan grytvarven! Two recipes of chickpea salad and ricotta and asparagus pizza! Read it by clickling the flag!