Jag har fått önskemål om ett blogginlägg med steg för steg hur jag gör matchalatte, så låt oss kika på det! Jag är inget matchaproffs men så här tycker jag det blir godast när jag gör hemma: Matchalatte1 dl vatten1 tsk ceremonial grade matchapulver (jag använder Renée Voltaire som jag köper på Pepstop eller på min Ica på Folkungagatan.)1,5 dl havredryck2 droppar lönnsirap Först värmer jag upp vatten i en kastrull, hett men inte kokande. Sen lägger jag 1 tsk matchapulver i en kopp. Godast blir det när man dricker ur en stor vid kopp, tex en gammal fransk café au lait-kopp. Speciella muggar och vispar finns att köpa i asiatiska mataffärer eller på tex Pepstop. Jag vispar matchapulvret och vattnet i en minut så det bildas ett litet skum. Nästa steg är att skumma mjölken. Jag gillar att använda havredryck och sötar den lite med någon droppe lönnsirap i en kastrull när jag värmer den. Har man en mjölkskummare går det lika bra. Jag vispar min havredryck i kastrullen med matchavispen. Viktigt att den inte blir för varm, utan krämig med små härliga bubblor.Klart! 🍵