Och med saker menar jag förstås mat! Och kakor! Ris! Så underskattat och gott. Jag älskar smaksatt ris och inte trist vitt ris bredvid något med smak som utfyllnad. Finns det något godare än en riktigt bra paella till exempel? Smörigt tomatris med kanel är en persisk rätt som jag tror gör sig utmärkt på egen hand eller tänk tillsammans med tex grillade räkor eller rotsaker som blivit karamelliserade i ugnen? Receptet hittar vi här. Frederik Bille Brahe har gjort pasta med havskräftor (som tydligen heter norwegian lobster på engelska, det visste jag inte!) och mynta och det ser sååå gott ut. Steg för steg-recept hittar vi här. Babes in boyland la ut den här bilden på saffransgröt och jag blev akut sugen på saffran. Så lyxigt och gott i gröten. Kanske med hemgjort äppelmos och hackade mandlar i? En klick fet yoghurt? Som en värmande lunch. Ni följer väl Sedir? Vi gick i parallellklass på lågstadiet och sen var han tillsammans med min kompis Ulrika som flyttade till USA om ni minns och nu gör han matkarriär på Instagram! Otroligt inspirerande och bra steg för steg-recept i stories. Den här rätten med gnocchi och kantareller åker upp på to do-listan. Ett annat följtips är Fern bakes! Så vackra och goda bilder, om nu bilder kan vara goda. Amanda skriver att den här Basque brunt cheesecake ska vara lätt att göra och då får jag väl tro henne! Ser så där mättande underbart lent och gott ut. Recept här. Slutligen. Det vattnades i munnen av den här persikopajen. Nu när stenfrukten är så god är det bara att passa på. Recept här. 🍑