God morgon! Igår var inte bästa semesterdagen hittills precis, snarare tvärt om. Det kanske är noll intressant för er utan kids, men en grej som verkligen styr mitt välmående är Lynns dagsömn. Infaller den bra gör det hela dagen bra, går det dåligt, förstör det resten av dagen. Han verkade iaf trött redan innan 12, så vi försökte natta honom i vagnen. Men icke, det var bara gråt. Sen lunch, sen fortsätta försöka natta. Sen höll vi på fram till halv fyra när vi gav upp och preciiiis när Pontus och Jon skulle åka till Fårösund för att gå på konsert och lämna Annaklara och mig med barnen gick strömmen på hela ön. Så det blev ljummen yoghurt från en avstängd kyl till middag och sen kunde Lynn inte hålla ögonen öppna längre när klockan slog 18. När Annaklara lyckats lägga Greta vid 20 vaknade Lynn, och somnade inte förrän vid 23. Tänk vad lite sömnrubbning kan göra, men så var det fredag den 13:e också. Istället för en mysig kväll bara Annaklara och jag var det 12 timmar av att försöka lägga ett barn. Inte hur jag helst tillbringar en fredag. Dessutom trodde vi att vattnet i vår brunn var slut och att det bara var att säga tack och hej till huset för denna sommaren, men det var bara strömavbrottet som rubbat trycket. Tur. Nu är det en annan dag och nu glömmer vi det och tittar på ett recept som var så gott att näsborrarna krullade sig. Vi har nämligen två krusbärsbuskar på tomten och Pontus bestämde att de skulle bli marmelad. Han gjorde efter det här receptet, som var så bra att jag skriver ut det här också. Du behöver: - 350 g gröna krusbär - 300 g syltsocker - 2 msk vatten - 1 st vaniljstång - rivet skal från en halv citron Skölj och snoppa krusbären. Lägg dem i en kastrull och koka upp dem i en minut med vattnet. Mixa dem därefter med stavmixer och tillsätt syltsockret. Koka upp och låt koka kraftigt 7-8 minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med baksidan av en kniv. Tillsätt frön och resten av stången tillsammans med rivet citronskal till bären. Ställ kastrullen åt sidan och skumma av marmeladen med en sked. Låt svalna något. Häll upp i en ren glasburk! Mmmm, färgen och texturen är så fin! Underbart gott till kex och getost. Perfekt som gå bort-present. Älskar de små prickarna i, slår vilken fikonmarmelad som helst. Kanske har du eller nån snäll granne en krusbärsbuske som står och dignar? Det var mitt lördagstips till er! Gick så fort och blev så himla gott verkligen! Puss. ?