Vissa smaker får min baklusta att gå bananas. Allt med citron, ricotta, vallmofrön, vanilj och te blir liksom extra gott. Jag är ingen person som drömmer om tunga chokladtårtor eller mastiga fruktkakor, utan tycker bäst om när sötsakerna är ljusa, krispiga, luftiga och syrliga! Dagens recept blir på småkakor jag gjorde härom dagen. De går utmärkt att svänga ihop och ha liggande hemma i en fin gammal burk och ta fram till eftermiddagstet. Eftersom de också innehåller teblad känns de extra brittiska och afternoon tea-iga! För cirka 17-20 kakor ♦ 3/4 dl socker ♦ 3/4 dl florsocker ♦ 100g smör ♦ 1 ägg ♦ 1 vaniljstång ♦ 1 tsk bakpulver ♦ 1 tsk engelsk frukostte, alltså själva bladen ♦ 3,5 dl vetemjöl ♦ lite salt Sätt ugnen på 200°C och häll upp sockret i en bunke. Skrapa ur vaniljen ur vaniljstången och fördela den runt i sockret med en träslev. Skär ner små bitar av det rumstempererade smöret i vaniljsockerblandningen. Knäck ner ett ägg. och blanda runt till en jämn smet. Häll upp mjöl, bakpulver, salt och te i en separat bunke och blanda väl. Häll sen över mjölmixen över det andra och forma en deg. Så här! Rulla ut degen till en cirka 20 cm lång korv. (Här måste man stanna och smaka en bit, så sinnessjukt gott.) Rulla in den i gladpack eller smörpapper och ha i kylskåpet en timme ungefär. Skär sen upp kakorna. Lägg på en plåt. och grädda i ugnen i cirka 10 minuter eller tills de precis börjat bli gyllenbruna! Servera med en kopp earl gray med mjölk och honung! Translation: A recipe for vanilla tea cakes.