På Way out west var det ju vegetarisk mat som serverades (briljant) och även om det fanns allt från snajdiga burgare till persiska grytor fastnade jag såklart mest för Smålandsrullen! Den är lite som en cheeseburgare och smakar precis likadant varje gång man äter den, MEN jag kunde inte motstå att göra en egen variant hemma och här kommer receptet till den! Du behöver: - färdigkokta kikärtor - olivolja - vitlök - salt och peppar - spiskummin - tahini - riven ost, jag tog comté för det är godast. - alfalfagroddar - tunnbröd - isbergssallad - inlagd gurka, räfflade! Till gjorde jag en enkel black bean sallad med dressing, men den får ni klura ut själva! Först mixade jag kikärtorna med en sked tahini, lite olivolja, pressad vitlök, rejält med spiskummin (det är det som gör det!) salt och peppar. Det blir humus. Sen värmde jag brödet i ugnen, rev över osten på det varma brödet, la på humus, hackad sallad, massa gurkor plus groddar och virade in i lite folie. Sen var det klart!! On Way Out West, it was vegetarian food that was served (brilliant) and even if there was everything from fancy burgers to Persian stews I was hooked on something we call Småland's roll! I could not resist making our own version at home and here comes the recipe for it! You will need: - Pre-cooked chickpeas - olive oil - garlic - Salt and pepper - cumin - tahini - alfalfa sprouts - good cheese - flatbread - lettuce - Pickles, ribbed taste the best! I also made a simple black bean salad with dressing, but you can figure it out yourselves! First I mixed the chickpeas with a spoonful of tahini, olive oil, crushed garlic, lots of cumin (that's what does it!) Salt and pepper. It becomes humus. Then I heated the bread in the oven, pus some cheese on the hot bread, put on humus, chopped salad, sprouts and cucumber and wrapped in a little foil. That's it!