Nu var det tvåtusen år sedan vi hade lite recept på bloggen, så här kommer ett bara för det! Min enklaste sommarlunch, grillad sparris med vitlöksstekt svamp, stekt ägg, parmesan och örter. Det bästa med den här rätten är att det är just vad det är. Vi tittar på inköpslistan! För två personer. - ett knippe sparris - två ägg - parmesanost på bit - timjan - gräslök - tio champinjoner - två vitlöksklyftor - smör, salt och peppar Börja med att hetta upp stekpannan och bryna champinjonerna i bitar med lite salt. Sen de pressade vitlöksklyftorna, peppar och ner i en skål med lock. Efter det brynder jag sparrisen utan de träiga ändarna och avslutar med att steka på äggen, sunny side up! Efterråt hackar jag lite örter och river parmesan med en osthyvel! Med en sån enkel rätt förtjänar man lite dessert i värmen! Här kommer den! Citronsorbet på hallonspegel med körsbär! Den här görs helst dagen innan man äter den för bästa sorbetstrukturen! Här kommer receptet: - tre citroner - tre dl vatten - 1,5 dl socker - 1 ägg - ett paket frysta hallon - dubbelkörsbär - citronmelliss Först delar jag vitan från gulan på ägget och vispar vitan fluffig. Sen värmer jag vatten och socker till en lag och låter kallna. Efter en stund pressar jag ner citronerna i äggfluffet och blandar ihop med sockerlagen (allt förutom en matsked). Detta häller jag i en form och ställer i frysen. Tänk på att vispa varje kvart när det fryser till så slipper man iskristallerna! Hallonspegeln gör jag genom att mosa hallonen ihop med matskeden av socker lag och rör runt till det smälter i en kastrull. Sen silar jag bort kärnorna och serverar en klick sorbet på såsen och toppar med körsbär och citronmeliss! My recipes for the perfect summer lunch! Read them in english by clicking the flag!