Medan jag sitter på ett flyg hem från Palma tänkte jag dela med mig av ett recept som jag lagade förra veckan när Lizzie kom över för middag och Mario kart. Hemskt ledsen att allt jag lägger upp här är kikärtsbaserat men det är helt enkelt det jag gillar så här kommer det! Kikärtsbollar med smak av soltorkade tomater, basilika och mozzarella till står på menyn. Hoppas ni gillar. För två personer (och massa extra bollar) behöver du: - 1 pkt kikärtor - spagetti för 2 pers - 2 vitlöksklyftor - 1 gul lök - ca 1 dl pankoströbröd - 10 soltorkade tomater, ej i olja - 1 ägg - ca 1 dl parmesanost - 1 pkt mozzarella - olivolja - salt och peppar - 1 kruka basilika Börja med att hacka löken och fräsa den i en stekpanna. Sätt också på pastavatten. Skölj kikärtorna och lägg dem i en skål tillsammans med löken, lite mer än halva pankomjölet, den rivna parmesanen, ägget och hackad soltorkad tomat. Mixa lätt med en stavmixer. och vänd i den hackade basilikan. Salta och peppra. Forma små bollar med händerna och rulla dem sen i pankon. Så här många blir det! Stek dem i olivolja och häll i pastan i kokande saltat vatten. När bollarna har fått färg kan man lägga dem i en form i ugnen så de blir varma helt igenom. Servera pastan med mycket olivolja och svartpeppar, delad mozzarella, bollarna och extra riven parmesanost och basilika. Så gott! Nästa gång ska jag testa att göra en tomatsås också, så blir det som Lady och lufsen fast utan kött. Translation: I made som cickpeas meatless balls with pasta and loads of parmesan the other day. So delicious.