Jag blev så sinnessjukt sugen på paj härom dagen så att jag var tvungen att laga en på stört. Typiskt Pinterest att göra sånt med en. Det blev en panggod vego-variant med massa spenat, fetaost, purjolök, körsbärstomater och parmesan! Lätt, mättande, enkel att spara och värma upp senare och perfekt till buffébordet! Här kommer mitt recept: Du behöver: för pajdeg ☞ 125g smör ☞ 3 dl vetemjöl ☞ en skvätt vatten ☞ salt Forma ihop degen till en boll med händerna och lägg den i kylskåpet i ca 30 minuter. Kläm sen ut degen i valfri pajform, nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 10 minuter på 225°C. för fyllningen ☞ 6 ägg ☞ 2 dl matlagningsgrädde ☞ 300g (2 pkt) fetaost ☞ 120g babyspenat ☞ 10 körsbärstomater ☞ 3/4 dl parmesanost ☞ 10 cm purjolök ☞ 2 klyftor vitlök ☞ en skvätt grönsaksbuljong ☞ salt och färskmalen svartpeppar ☞ några blad färsk oregano eller annan favoritkrydda Blanda ägg, matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, handriven babyspenat (nyp isär bladen lite så de blir mindre, man behöver inte hacka), sköljd och skivad purjolök samt grovsmulad fetaost i en skål. Pressa i vitlök och krydda med salt och färskmalen svartpeppar. Häll i blandningen i det förgräddade pajskalet. Tryck ner delade körsbärstomater och toppa allt med riven parmesanost. Sätt in pajen i mitten av ugnen på 225°C i cirka 30 minuter eller tills fyllningen inte dallrar när man skakar formen lite. Toppa med färska kryddor, salt och peppar och låt svalna i några minuter. Servera med din favoritsallad. Min är på smörfrästa kikärtor, blomkål och chili med ruccola, krispig gurka, tomater och massa citron! Enjoy! Translation: An easy and delicious recipe for spinach, leek and feta cheese pie!