Ett recept kommer lastat! Med världens godaste ingrediens så här års, nämligen sparris! Detta är en mycket enkel, god och klassisk pastarätt som bara tar några minuter att svänga ihop. Nyckeln är att ha riktigt bra råvaror, viktigast är parmesanen, och sen också att man absolut inte överkokar pastan. Okej då kör vi! Du behöver (för 3 portioner): ☞ 400g färsk tagliatelle ☞ 1 knippe grön sparris ☞ 1 dl valnötter ☞ 1 1/2 dl riven parmesanost ☞ 2 msk pesto ☞ 1/2 citron ☞ olivolja ☞ 2 vitlöksklyftor ☞ ett knippe bladpersilja ☞ salt och peppar Börja med att sätta på vatten och salt i en kastrull och hacka vitlöken. Dela också sparrisen i mindre bitar. Stek snabbt i olivolja, salta och peppra. Hacka persilja. Koka pastan al dente. Slå av vattnet. och blanda pastan med sparrisen och vitlöken, massa riven parmesan, hälften av valnötterna krossade, pressad citron och citronzest från 1/2 vitron, ringlad olivolja, pesto, salt och peppar. Rör runt. och toppa med lite mer parmesan och resten av valnötterna. Klart att servera! Kanske sommarens bästa pasta! Bon appetit. Translation: An easy peasy recipe for pasta with asparagus, parmesan and pesto!