Dags för veckomatsedel, färgglatt och fisk-edition! Jag har ju en pågående hälsomånad och vill äta mer färgglad mat plus mycket fisk. Kanske är det något ni också kan bli sugna på i veckan? Dags att storhandla då för här kommer nästa veckas matsedel full av färg och smak: Måndag: Chèvre chaudMinst två gånger i veckan blir det chèvre chaud hemma hos oss. Jag brukar göra min med ugnsbakad fluffig chèvre på rostat valnötsbröd, machesallad, mandolinad morot, tomat och valnötter men den här från Pom & Flora med quinoa såg också god och inspirerande ut. Har aldrig testat på rågbröd, det kanske är gott! Tisdag: Lax med ugnsrostad sötpotatis, potatis, broccoli, spenat och fetaoströraEn annan vanlig vardagsrätt hemma hos oss är olika typer av ugnsbakad lax och rotsaker. Förra veckan åt jag det hos Tove och det blev så gott så det är bara att spara ner. Gör ni också så när ni äter något bra som kan bli vardagsmat hemma sen, att ni skriver ner det i mobilen att komma ihåg när fantasin tryter? Då minns man aldrig vad alla gillar. Att rosta potatis och sötpotatis i ugn, lägga in broccolin på slutet och sen vända samman med bladspenat blir så gott och krämigt! Värmen från potatisen tillagar spenaten så den blir precis perfekt. Jag gör en yoghurtsås med fetaost i och ugnsbakar laxen med smör och citronskivor. Perfekt vardagsmat tycker jag. Onsdag: Linsgryta med nötter, creme fraiche och örterLinsgryta är en annan klassiker hos oss som går att variera in i oändligheten. Några viktiga beståndsdelar tycker jag är ingefära, tomat, morot, massa vitlök och färska örter. Den här som är toppad med basilika och mandlar ser riktigt smarrig ut. Rosta ett levain till och alltid ringla riktigt god olivolja över. Torsdag: Couscous med gurkmeja, morötter och mandelÄnnu en dag i den färgglada veckan och jag hittade den här bilden hos Skye McCalpine som inspirerade mig. När jag gör couscous eller bulgur tycker jag att det är gott att steka lite vitlök, lök och gurkmeja i olivolja och vända grynen efter där i innan jag serverar. Det blir så gott. Härligt med morötter och mandel till, och tänk er tex ugnsbakad halloumi till detta! Jag brukar ha halloumi i ugnen först på låg värme en bra stund och sen steka/grilla den, då blir den fluffig som ett moln. Avsluta med massa persilja och flingsalt. Persilja är lag till couscous. Fredag: Pasta med tomatsås/puttanescaDet har öppnat ett pastaställe i Söderhallarna med färsk pasta och det är perfekt för våra fredagar. En enkel men umamig tomatsås, kanske en puttanesca, stigning av chili och med mild burrata på. Så gott med glaset fredagsvin. Lördag: Laxbowl eller bimbimbapJag dreglar över alla recept Jennie Walldén lägger upp. Tror det är årstiden men asiatiskt är jag så sugen på just nu! Ett perfekt sätt att äta krispiga färgglada grönsaker men ändå få i sig något varmt och allra helst rå lax till, min favvo! Jag brukar göra bimbimbap och då marinerar jag salmalax i skivor i japansk soya, serverar med jasminris, kimchi, snabbpqicklad snacksgurka med risvinäger, avokado, ett stekt ägg och gochujangsås. Söndag: fiskgryta med saffran, fänkål och aioliVeckan avslutas med en värmande fiskgryta, som lyser av saffran och tomat. Så gott med rejäla bitar morot och fänkål, både i och som topping. Handpillade räkor och potatis, krispiga krutonger. Om jag bara fick äta en färg på mat för resten av mitt liv skulle jag välja röd. Nästan all mat jag gillar är röd. Tomat, råbiff, rödvin, jordgubbar, hallon, chili, lax (nästan) och hummer. Om du bara fick äta en färg på mat, vilken skulle du välja och varför? Puss! 🍒