Jag älskar att laga mat och hittar alltid massa inspiration i min Pinterest. Jag brukar stå på Coop och scrolla innan jag går in och väljer vad vi ska köpa för dagen. Min kost är ju relativt vegetarisk, och nu tänkte jag dela med mig av en förslagsmatlista att börja med imorgon och sen laga resten av veckan. Jag har valt lakto/ovo-vegetariska recept. Alltså recept som ibland innehåller mjölk och äggprodukter. Vissa rätter är veganska också. Dessutom ska de vara rätt lätta att göra och alla ingredienser ska kunna köpas i en vanlig mataffär. Bon apetit! Zucchini, fetaost och spenatbiffar med vitlökstzatziki - Vi börjar veckan med goda och nyttiga biffar. Dessa kan man äta med antingen en fräsch sallad till, eller varför inte potatisklyftor i ugn? Kanske det godaste till tzatziki. Glöm inte dillen, en underskattad färsk krydda till vegetarisk mat. Med yoghurt blir det nästan lite ryskt! Pastarosetter med svamp och getost - En mättande och smakrik pasta med favoritosten och höstig svamp. Lätt och snabblagat, och helt ärligt är ju rosetter den bästa pastaformen. Glöm inte att göra lite extra så du har godaste matlådan imorgon på jobbet/i skolan. Vegansk Ceasarsallad - På lillördag krävs det en klassiker i ny tappning. Den här salladen på rostade kikärtor, romansallad och cashewnötsdressing äts snabbt framför teven eller långsamt tillsammans med lite vitlöksbröd. Röd curry med butternut squash och babyspenat - På torsdagen äter vi en kryddig curry som stått och puttrat ett tag. Uteslut fisksåsen ur receptet för att den ska bli vegetarisk. Bön och avocadotacos - Fredagar är tacodagar, det är sen gammalt. De här vitlök, kål, kummin och korianderfrästa kidneybönorna smakar perfekt ihop med den lena avokadon. Doppa i yoghurt, drick en ljus fredagöl till och pressa lime över allt. Den ultimata vegoburgaren - På lördagar orkar vi lägga lite extra krut på matlagning. Kanske har vi tom besök? Då passar det att slå på stort och laga quinoa och rödbetsburgare med avokadodressing och sötpotatispommes till. Himmelskt både för ögat och paletten! Tänk på att unna er ett gott bröd. Kantarell och hasselnöts-pizza blanca - Vi avslutar veckan med en otrolig höstpizza. Tyvärr är receptet halvpedagogiskt, så jag leker med tanken på hur den går att göra. Pizzadeg gör man såklart helst själv (kanske från detta receptet) men man kan också köpa en bit från den lokala pizzerian. Kavla ut, pensla med vitlök och olivolja och förgrädda en stund. Toppa sen pizzan med vispad chevré och ricotta, smörstekta kantareller, rostade hasselnötter, timjan, ringlad honung och salt och peppar. Grilla tills botten är hård men inte bränd och toppingen är gyllene. Trevlig matvecka allesammans! Translation: A week full of vegetarian recipes for anyone with lack of inspiration.