Här kommer ett av mina bästa snart är det höst-recept på matig, värmande, lagom het och megagod vegansk curry! Jag kan ej få nog av spenat, kikärtor och sötpotatis och den här rätten innehåller allt det, plus massa mer. Så här lagar du den: Du behöver (för 2 hungriga personer) - 1 sötpotatis - 2/3 av ett paket fryst spenat - 1 burk kokosmjölk - 1 burk kikärtor - 1/2 röd chili - 2 klyftor vitlök - 1 gul lök - ca 1 msk gult currypulver - ca 1 tsk paprikapulver - ca 2 msk tomatpuré - en skvätt buljong - en skvätt vatten - lite rapsolja - babyspenat för dekoration Så här gör du: Börja med att ringla rapsoljan i en gryta. Fräs sen bitar av gul lök, hackad vitlök och chili. Skala och tärna sötpotatisen, fräs den tillsammans med löken, paprikapulvret och currypulvret. Lägg i den frysta spenaten, häll över kokosmjölken, buljong efter smak, tomatpurén och puttra ner till en lagom konsistens. Koka inte kokosmjölken för hårt, men låt sötpotatisen bli lite mjuk fast med motstånd. Smaka av med salt och peppar och mer chili om du vill ha grytan hetare. Lägg till sist ner kikärtorna i grytan och rör runt. Servera i djupa skålar och strö lite babyspenat på toppen! Klart att värma sig med! Translation: My best vegan fall yellow curry stew!