Hej! Äntligen dags för en vegetarisk veckomatsedel att spara och laga nästa vecka. Detta är ett av mina mest populära blogginlägg, så jag hoppas att ni uppskattar listan och verkligen lagar! Maten så här års får gärna vara mustig, varm, vacker och god. Svamp, gryner, spenat och god pasta tycker jag passar perfekt i september. Jag försöker hitta recept med vissa liknande ingredienser så man inte behöver slänga någon mat utan kan använda rester till nästa rätt. Recepten är länkade och hoppas ni hittar något ni gillar! Jag har försökt rota fram lakto-ovovegetsriska recept som är relativt lätta att laga, inte kostar skjortan och gillas av de flesta i familjen. Smaklig vegomatvecka! Måndag: ? Krämig pestopolenta med timjansstekta kikärtor, skogssvamp och burrata ? Vi börjar veckan med ett mumsigt recept på polenta, svamp och kikärtor. Att steka kikärtor i smör och färska kryddor är verkligen ett vinnande koncept. Själv skulle jag kanske byta ut burratan mot en klick syrlig crème fraiche och toppa med hackade hasselnötter. Tisdag: ? Falaffelsliders med lönnsirapstahini och tabbuleh ? Att göra falafel från scratch är ju underbart gott men på en vanlig tisdag tycker iaf jag att man kan få fuska och köpa färdiga. Men en god tabbouleh och en sås med sötma gjord på tahimi till och tisdagsmiddag är både lyxig och komplett! Onsdag: ? Ravioli med spenat, kronärtskockor, kapris och soltorkade tomater ? Äntligen pasta-dag! En fylld ravioli görs spännande och smarrig med Medelhavssmaker och massa spenat. Kanske världens enklaste och smartaste middag? Torsdag: ? Quinoa bowl med kikärtor, spenat och svamp ? Dags för rester! Det kanske blev över kikärtor, svamp och spenat i veckan? Perfekt att göra en quinoa bowl av. Till detta skulle jag servera en gurksallad med yoghurt och dill plus vitlöksbröd i ugn! Mummmms. Fredag: ? Vegansk pannbiff med gräddsås, rostad potatis, saltgurka, dill och sotad lök ? Jag älskar Tovessonskans veganska husmanskostrecept och vad passar bättre än härlig husman än på en fredag? Mumsiga pannbiffar och potatis i ugn skulle iallafall jag vilja ha ett gött glas rött till på fredagskvällen och sen en film. Plus att ingen ogillar husman. Lördag: ? Veganska spenatfyllda pastasnäckor med tomatsås ? Vi fortsätter på det veganska temat och kör ännu en härlig pastarätt denna veckan. Hur fint och bjudvänligt med såna här stora pastasnäckor? Väldigt trevligt att duka fram. Spenat, grädde, pasta, tomat. Vad kan gå fel? Rött italienskt till, en maffig efterrätt så sover man gott sen. Söndag: ? Ricottapiroger med spenat (igen men yes det är gott och fullproppat med järn!) och grönkålssallad med äpple och frön ? Vi avslutar veckan med en tvåstegsraket. På söndagen är det så mysigt att laga mat tillsammans och göra något lite mer avancerat. Men än är det för ljust och sensomrigt för att kasta sig in i grytträsket tycker jag så här kommer ett recept på piroger och höstig sallad. Supertrevligt och ett perfekt sätt att avsluta veckan. Trevlig matvecka! ?