Här kommer en hel veckas vegetariska rätter att laga varenda en om man vill och orkar eller bara dra inspiration ifrån om man är som jag när det kommer till recept. Jag älskar att titta på recept och bli pepp på ingredienser och kombinationer, men lagar sällan exakt som det står. Köper hem råvaror och går loss istället. Men här finns något för de flesta. Kanske något att lägga till julbordet nästa vecka eller spara till i januari när köttbullskoman ligger tung? Man gör som man vill. Då börjar vegoveckan! Måndag: Marockansk gryta med linser och sötpotatis - recept av Landleys kök Och quesadillas med fetaost, hummus och avokado - recept av Nomnomnetwork Härligt att börja veckan med en gryta tycker jag! Denna med spännande smaker från Marocko. Till det, så kidsen och alla andra linsförsiktiga vill äta en ostig och god fylld quesadilla. Så lätt och gott att göra i stekpannan, bara att ta det man har hemma. Jag brukar göra på färdigt tortillabröd, ost jag har hemma, lite chiliflakes och en näve ruccola. Så gott! Tisdag: Grönkålspestopizza med getost - recept av Heather Christo Plus krispig grönsallad med äpple och torkade cranberries - recept av Cookie and Kate Pizza på en tisdag? Jajemen, så himla gott och härligt med massa grönt fastän det är festlig mat. En sallad med äpple i passar perfekt till en pizza med ost och grönkålspesto kan ju vara det smartaste att göra så här års? Onsdag: Små spenatpajer och päron och fikonsallad, båda recept av Jill Johnson Små piroger brukar de flesta i familjen gilla. Gör i förväg och frys in! Sen kan man ha en fullmatad sallad till, med frukt och nötter som verkligen känns härligt så här års tycker jag. Torsdag: Vegansk pot pie med grönsaker - recept av Feasting at home Och kålsallad med äpplen, nötter och frön - recept av How sweet eats Hur trevligt med en soppa med pajskal på?! Kanske en av de knäppaste rätterna som makes sense. Inte särskilt komplicerat heller. Bara att ha ugnssäkra soppskålar. Och en sallad till. Jag tycker att vi ska maxa grön och svartkålsätandet nu när det är säsong. Ekologiskt också, så vi främjar alla grymma lantbrukare i landet som kämpar på med sin ekoodling. Så vackert med skivat äpple i salladen också, som avokado men svenskt. Fredag: Snabb kimchi, marinerad tofu och aubergine, sojamajo och klibbigt ris - Recept av Siri Barje Siri är grym på att hitta de där perfekta kombinationerna av små skålar som bildar den perfekta fredagsbuffén. Mixa sin egen tallrik, mängder av smaker och som en ny variant av fredagstacon. Jag blir alltid så inspirerad av hennes recept. Lördag: Ciderbräserad savojkål med dragon - recept av Tina Nordström Och bakade betor med senapsdressing och havarti-ost - recept från Garden and table En superhärlig lördagsmiddag med savoykål och bakade betor med ost. Ett porlande vitt vin till och kvällen är gjord! Söndag: Halloumostroganoff - recept av Tuvessonskan Söndag är husmanskostdag! En klassisk halloumistroganoff och det var den vegetariska veckan! Puss