God morgon och titta vad som är tillbaka! Bloggens lakto/ovo-vegetariska matsedel. Jag känner mig nämligen så himla oinspirerad matmässigt just nu, men också otroligt sugen på krispiga grönsaker, nyttigheter och surplig soppa och buljong. God mat, salt och härligt ost, syrlig lime, färska örter allt mmm! Vill bara lusläsa olika recept och laga massa mat! Men vad? Här kommer mina tankar på hur en komplett veckomatsedel skulle kunna se ut. Varsågod att följa om ni behöver inspiration. Måndag: Krispig halloumi med toscansk brödsallad och dillmajonnäs - Tuvessonskan Härligt att börja veckan med en smakrik rätt, krämig majonäs, goda grönsaker och krispig halloumi. Smarr! Tisdag: Farfalle med spenat, svamp och karamelliserad lök - Julias album Pastatisdag görs bäst med en pasta som innehåller mycket goda smaker och färger. Så gott med karamelliserad lök till pasta, känns som att gör pastan till husman? Underbart umamig smak ihop med spenat och svamp tänker jag mig! Dessutom är Farfalle min favoritpasta, man är väl uppvuxen på 1990-talet. Onsdag: Squashburgare med feta - Allt om mat och Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost - Coop En härlig matig sallad passar perfekt till grönsaksbiffar. De här biffarna påminner om potatisbullar men har zucchini i sig, tänk det ihop med rosmarin och fetaost! Perfekt. Torsdag: Minestronesoppa - Food 52 På torsdagar äter vi soppa och den mest klassiska av dem alla är minestrone. Så härligt vintrigt med grönsaker, bönor och parmesan. Gärna ett vitlöksbröd direkt från ugnen till. Fredag: Krispiga fritters med quinoa och getost - Food 52 På fredagen vill man ha något härligt så varför inte ostliga krispiga fritters med ruccola? Till det skulle jag göra potatisklyftor i ugn och kanske mer av den där dillmajonäsen från första receptet? Lördag: Som lördagsmiddag har jag rotat fram ett av Sofias gamla fina recept som är tänkt till fars dag men funkar lika bra på en lyxig lördag! Salta dadlar med yoghurt och fetaost, chevre chaud och creme brulée - Sofia Wood Så gott och festligt sätt att laga mat tillsammans på helgen. Söndag: Laksa med tofu och lime - Våra oköttsliga lustar Veckan avrundas med en smakexplosion i denna rätt från Malaysia. Värmande och spännande efter pulkabacken. Ha en härlig matvecka alla! Dela gärna era bästa vardagsrecept i kommentarsfältet om det är något vi måste prova. Kanske något superrecept ni fallit för som man inte får missa? Puss.