Dags för ännu en veckomatsedel för oss som helst äter vegetariskt men är helt tomma i huvudet på inspiration. Här har jag pusslat ihop en meny som är lättlagad, god, inte för dyr och förhoppningsvis välkomponerad så vi kan kapa rakt av, eller delar, och äta i veckan som kommer! Fram med penna och papper och skriv ner inköpslista, här kommer recepten ↓ Måndag: Ratatuille med stekt ägg och färskt bröd - Mimi Thorisson Med honungsbakad fetaost till - Great brittish chefs En ratatuille tar bara 30 minuter att laga och är både enkelt och värmande snäll mat så här års. För att göra måndagsmiddagen lite extra lockande kan man äta ugnsbakad fetaost med honung till. Byt ut lavendel mot mer färsk timjan för att knyta ihop rätterna. En krispig grön bladsallad till och veckan startar på bästa sätt! Tisdag: Citronspagetti - How sweet eats Tisdagar är pastadagen i veckan, det är sen gammalt. Testa något nytt och krämigt med en enkel citronspagetti med bara sex ingredienser! Vill man ha något grönt till kanske krispiga sockerärtor i en skål bredvid att knapra på skulle passa. Onsdag: Zucchinikofta med tomatig kokossås - Lecker Okej det här receptet är på tyska men det borde väl Google translate klara av! Det lät så oerhört gott med zucchinibollar, krämig kokos, lime och koriander. Perfekt med lite klibbigt ris till. Torsdag: Getostpolenta med mandel och basilikapesto och stekta kikärtor - Vegetarian adventures Mmm, låt oss frossa i krämiga nötiga smaker på torsdagen! Ostig polenta kan ju vara det godaste. Med knapiriga kikärtor och mandelsås. Mmm. Rekomenderar en krispig grönsallad även till detta. Det finns så god sallad i affärerna nu! Fredag: Tomates a la Provencale - Mimi Thorisson Och indiska blomkålsbollar - Ica Jag gillar idén att blanda det milda franska med det heta indiska och tror att dessa två rätterna, med en grönsallad surprise surprise, skulle passa utmärkt ihop! Så himla trevligt med de mjuka, söta varma tomaterna och de krispiga, härliga friterade blomkålsbollarna till. Tror alla i familjen gillar detta! Riktig fredagsmat dessutom. Lördag: Vegansk pasta Bolognese - Bianca Zapatka Det är lördag och en stor härlig pastapanna är väl på sin plats? Vegansk Bolognese som går supersnabbt och enkelt att göra. För ickeveganer etc är en riktigt god parmesanost det perfekta tillbehöret. Och mustigt rödvin för den som dricker det. För att få till snygga portioner som de här rundlarna på bilden har jag lärt mig att man ska ha en soppslev och snurra i innan man lägger ner på tallriken eller i ugnsformen. Då går all pasta åt samma håll i snurren och blir hög och tjusig på tallriken. Som när man äter med sked, fast i större skala! Såg det på Chef's table. :) Söndag: Ugnsbakade harissamorötter, fänkål, svarta linser och yoghurt - My new roots Nu är veckan slut och vi orkar inte stå i köket och svettas något mer. Vi vill ut i vårluften! Men sen, till middag, blir det en enkel men väldoftande vegetarisk rätt som passar på vilken finkrog som helst. Det är harissan som gör det. Och vårmorötterna som man kan köpa med blasten nu! Snart kommer de, primörerna. <3 Trevlig matvecka, hoppas ni hittar något som inspirerar. ?