God morgon från det hundvalpigaste köket inte i skogen! Lynn, Pontus och jag vaknade yra på loftet till den lilla stugan här. Nikita fick sova med sin mamma (<3!) inne i stora huset så vi fick en valpfri natt. Sov som en stock. Kroppen vet att det bara är två dagar kvar av julledigheten. På torsdag ska jag sätta tänderna i den sista redaktörsvändan av min bok, börja svara på mail igen på ett rimligt sätt, inviga mitt nygamla skrivbord hemma och börja med vardagsrutiner igen! Springa längs med Årstaviken på måndagar och avsluta med att köpa hem lunch från Mahalo. Hämta och lämna på förskolan varannan dag, laga husmanskost klockan 18, skriva prydligt i min kalender och dra en borste genom håret. Men innan verkligheten slår till igen vill jag dela med mig av receptet på en kaka som jag bakade på julafton och som är en helt otrolig fluffig dröm av smaker! En klassisk Victoria sponge som egentligen är två sockerkakosbottnar med smörkräm och jordgubbssylt mellan men självklart kan man göra som man vill och variera smaker i oändlighet. Jag var riktigt inspirerad av Charlie McCormick och ville göra ett knöggligt berg av syrlig och söt grädde, röda bär, mina favoritsylter och sen bara ta fram stora sleven! För visst finns det något barnsligt härligt med att äta en tårta med sked rakt av? Det får man göra här! Meningen är att det ska vara moffigt och underbart! 🍒 Victoria sponge cake 🍒 Du behöver: - 225g mjukt smör - 2,5 dl socker - 4 ägg - 3,5 dl mjöl - 1,5 tsk bakpulver - 1 nypa salt - 1 nypa äkta vanilj - 4 dl vispgrädde - 2 msk philadelphiaost - 2 msk florsocker - 1 dl björnbärsmarmelad - 1 dl körsbärsmarmelad - röda bär om önskas - florsocker att dekorera med - bakplåtspapper och två mindre (ca 15-20 cm i diameter) runda ugnssäkra formar. Sätt på ugnen till 175°C. Tryck ner bakplåtspapper i de två formarna. Det behöver inte bli jämnt. Det knöggliga gör kakorna rustikt vackra. Vispa smör och socker fluffigt. Knäck ner ett ägg i taget och vispa till en riktigt fluffig smet. Blanda mjöl, bakpulver, äkta vanilj och salt i en separat skål. Häll ner i smeten och vänd snabbt runt. Det ska vara en hård smet, men om den är för hård kan man droppa ner några droppar mjölk. Klicka ner smeten i formarna, lika mycket i varje, och släta ut lite på toppen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter eller precis till sockerkakorna blivit genomgräddade och ljust gyllene. testa med en sticka så att det inte fastnar smet när du drar ut. Låt svalna på galler med den platta sidan nedåt. Bre ut hälften av marmeladerna på den första botten. Vispa grädde, philadelphiaost och florsocker fluffigt och hårt. Klicka sen över grädden. Skopa över den sista marmeladen och låt det rinna ner över sidorna. Strö över valfria röda bär. Placera den andra botten ovanpå med den rundade sidan uppåt. Pudra över florsocker och servera genast! 🍰🥄✨