Mitt i juli, det vi pratar om här hemma är vårt nästa mål. Vad ska vi äta till lunch? Vad gör vi till middag? Jag är sugen på något salt, krispigt, slurpigt, syrligt, tomatigt. Jag går runt och känner efter. På sommaren är pasta godast ju enklare den är. Hannah som driver Hans hungry la upp en bild på en pasta med sardeller och grillad zucchini. Rostade pinjenötter och oliver i dessutom. Så gott! Jag tänker att nästan alla typer av rester från grillen kan svängas ihop med lite olivolja och nykokt pasta på sommaren. Följer ni kocken Clare de Boer på substack? Om inte gör det! Jag blir lika glad varje gång ett mail dimper ner med rätt efter rätt vill jag göra. Som den här orzon, lika delar soppa som sallad. Man ser hur full av smaker den är. Grön och ljuvlig. Syrlig av citron och krämig av crème fraîche. Ett annat av hennes recept som jag vill testa är ingefära och sesam slaw med kål, paprika och morötter. Man riktigt känner hur det drar i kinderna. Perfekt till grillat kött eller kyckling så här på sommaren. En annan kock jag är besatt av för allt hon gör ser så gott ut är Kitty Coles. Ricotta med zucchini och massa citronzest. Perfekt att servera med rostat bröd och grönsallad som enkel sommarlunch. Tea Malmegård som driver restaurangen DoMa delade med sig av en efterrätt som jag tyckte såg helt perfekt ut. Halverade croissanter fyllda med mosade hallon, en kula vaniljglass, pistagekräm och kanderade pistagenötter. Jag har en burk pistagekräm i skafferiet som bara väntar på att få bli prick det här nästa gång vi har kompisar på middag. Min besatthet just nu när det är 26 grader här på ön är hallonsmoothie med kakaogranola och jordnötssmör. Det är så oerhört gott med den syrliga hallonsmaken tillsammans med kakaogranolan. Jag mixar frysta hallon och jordgubbar med banan, vaniljkvarg och mandelmjölk. Viktigt att smoothien är riktigt tjock så den blir toppig som ett berg i skålen när man scoopar upp den. När jag inte orkar göra granola själv köper jag kakogranolan från Färsking. Den är så oerhört krispig och har perfekt djup chokladsmak. Färska jordgubbar på toppen och alltid krämig crunchy jordnötssmör på. Gud så gott. En annan favorit i värmen är ismatcha med kokos. Kokosdryck, matcha och några droppar agave. Hällt över is i mitt favoritglas. Slurp! 🍵🥥