Jag har en otrolig Parislängtan. Vet inte riktigt vad det är, kanske drar bara den staden i mig ibland? Påminner om sin existens så här under couture fashion week och fyller mitt Instagramflöde. Det känns som att Paris legat i vila några år också och nu kommit tillbaka med full kraft och burrar upp fjädrarna. Nya restauranger jag inte sett förut, vintagemarknader som visar upp sig igen efter år av stängt. Vinbarer och bokaffärer. Jag har ingen inplanerad resa men någon gång när gatorna är sopade och livet är luftigare kanske vi åker dit. Pontus och jag, firar vår bröllopsdag. Detta ligger i en liten mapp i mobilen och väntar: Jag blev akut hungrig när jag såg den här bilden på ägg med creme de normandie och tryffel på restaurang Bistrot Paul Bert. Castor flueriste skrev jag om för flera år sedan och har inte hunnit besöka. Det står definitivt på listan. En restaurang jag inte hade koll på, Chez L'ami Jean, ser urtrevligt och gott ut. Det åker upp på listan. Precis som denna italienare, Come a casa. Paris är så bra på det ofåxat trevliga med fokus på avslappnat umgänge. Älskar. En antikaffär att stoppa in huvudet i. Jag är på jakt efter franska ugnssäkra glaserade formar så det skulle jag ha utkik efter. Vinfluencers har en lista på vinbarer, restauranger och annat på sin Instagram och självklart sparade jag ner till min mapp. Just nu har Atelier Vime en utställning i Paris. Hoppas verkligen de har fler pop ups för den här typen av scenografiska interaktiva utställningar kan vara bland det bästa jag vet. Det är verkligen otroligt hur olik den franska estetiken är vår. I Sverige ska det vara stramt och praktiskt medan i Frankrike får det gärna berätta en historia, vara skavt och mjukt rundat. En naturvinbar och restaurang jag sparade ner. Kan vara bra att ha! och en skaldjursrestaurang. Slurp vad gott! Double dragon är en filipinsk restaurang och naturvinsbar som verkar ha den perfekta crème caramelen. Visst är det en av de godaste desserterna? Men så svårt att få tag på i Sverige. Och framför allt, svårt att komma ihåg vad som är vad på menyn eftersom det också heter brulépudding, men crème brûlée är ju något helt annat. Förvirrande.Sen längtar jag också till Marche aux Puces de la Porte de Vanves, vintagemarknaden. Tänk om man hade den kollen man har nu då, när man var ung och det kryllade av vackra fynd. Tänker ni också så ibland? Tänk om vintagebutikerna var nu som de var förr, vad man hade fyndat! Jag minns Uff på Vasagatan och Saronkyrkan när jag var liten. Kryllade av vackra gamla plagg. Det var dagens Paris-dos! Puss.