Det blev lördag i Nice. Vilken känsla att vakna upp här va, i det disiga rivieraljuset. Jag drog på mig min franskaste randiga tröja och så gick vi ner till havet medan staden sakta vaknade upp. Vi hade en plan! Nämligen att ta buss 15 från hamnen hela vägen till Saint-Jean-Cap-Ferrat. En 30 minuters bussresa med frukostpicknick och badkläder i korgväskan. Det var så lugnt och fint, förutom ett ljuvligt enormt bröllopssällskap som hajkade runt i klipporna på sina 15 cm klackar. Vi slog oss ner på den lilla stranden Paloma Beach som ofta är tom och har morgonsol. 26 grader i luften och 22 i havet! Jag låg här och slumrade till, läste bok och njöt. och så badade vi. Livets liv! Vid lunch tog vi bussen tillbaka till stan och gick runt på bokmarknaden. Varför köpte jag inte massa konstböcker? Undrar jag nu. Borde kanske lära mig franska först. När vi blev hungriga slog vi oss ner på uteserveringen till den lilla medelhavs- och asiatiskt inspirerade familjerestaurangen Banh mei som jag läst om och var mycket pepp på. Trevligt ju! Vi började med smårätter. Tomat, fikon med ricotta, gröna bönor, fermenterad tofu och basilika samt wontons i hasselnötssmör med pickles och färska örter. Dog! Årets godaste mat? Till varmrätt delade vi på en Phó och bimbimbap och allt var så gott, genuint och trevligt. Rekommenderar! På eftermiddagen hängde vi på hotellet och sen var det av ner mot gamla stan igen för en fördrink. Klädde upp mig för min man. och han för mig. Dags för vinet igen! Samma bar, varför byta ett vinnande koncept? Här satt vi och babblade i godan ro. med mycket fransk utsikt. Ett glas till vin va? Rosé pet nat mmmm smultron. När det började skymma gick vi mot hotellet igen. Halvvägs dit stannade vi på Chez Davia där vi hade bokat bord för kvällen. Även detta en klassisk bistro med mat från Nice-området. Solrosor, små brödkorgar och ett efterrättsbord med körsbärsclafoutis och citrontarte. Vi tog in burrata och ratatouille som serverades utan tomat men med ägg, spännande. Niceresan avslutades på det nice-igaste av vis med små fyllda grönsaker, petits farcis. Det var allt från Nice, glad fredag! 🇫🇷