Det blev nyårsafton i Frankrike. ✨ Jag vaknade på morgonen och kände direkt att den där lilla ångesten som jag brukar ha på årets sista dag var bortblåst. Inga krav, det skulle bli en dag likt igår och imorgon. Så himla skönt. Anna och jag gick ner till bageriet på morgonen. Jag fattar verkligen att man blir kär i en plats med en liten gågata där samma kvinna säljer bröd och samma herre grönsaker varje dag. Man handlar, blir vänner, snackar lite. Allt man behöver. Vi köpte frukostbröd, kaka till nyårslunchen och lite annat smått och gott. Sen gick Lynn, Pontus och jag en liten promenad. Där borta vid den soliga stenväggen skulle vi fira senare. D-vitamin 🌞. Vi tittade på utsikten och hämtade glas, tallrikar och allt vi skulle äta. Dags att fira! Nyårsafton borde verkligen alltid firas på dagen. Kl 12, perfekt tid att skåla. Vi dukade upp baguetter, chark, ostar, oliver och galette des rois med den traditionella kungakronan. Skålade i champagne i vinprovarglas från byn. Gott nytt år gänget! Puss för ett år till! Vi åt och drack bubbel, några badade ut året, jag tänkte eller kände inte efter särskilt mycket. Fint att bara få vara på en strand och vara tillsammans. Majes första nyår. Galetten var så god, älskar frangipane! Sen kastade vi macka i havet. och kikade in på Banyuls marina museum. Där fanns det rockor och en blyg bläckfisk. På eftermiddagen sprang jag ett nyårsspring upp och ner för de gröna bergen alldeles ensam utan något i öronen. Sen dukade vi upp skaldjur i köket. Det var ett berg av franska ostron, räkor, musslor, snäckor och langoustine. Lyx! Vid 22 gick alla och la sig. Så kan ett nyår också se ut. Tack för 2024 alla gullisar, nu kör vi ett år till! Puss! ✨