Annons
Annons

say yes to the dress.


 

vintage
Jag samlar ju på (och hyr ut så de inte blir hängande) vintagebrudklänningar. Egentligen tänkte jag proffsfotografera dem på modell, men sånt har jag inte tid med just nu så idag får vi helt enkelt kika på dem helt vanligt på galge i min ateljé! De är ju ändå nästan det finaste jag har, och jag har inte visat er ordentligt än kom jag på! Så det gör vi nu.

Annons

vintage
Det här är ingen brudklänning, utan en prom dress från USA. Där finns det en baltradition, och de klänningarna är ofta väldigt pampiga och vackert skräddade. Just den här är från 50-talet, i grå och ljusrosa tyll, med liten kaffefläck på bysten och släppt spets. Men det gör ingenting för den är som en dröm ändå tycker jag. Jag köpte den på Beyond Retro för 1100 kr.

dresses.
Så här ser den ut på Tove och en tjej som jag stylade på en möhippa en gång!

vintage
Den här gula är också en prom dress. Den är yttepytteliten och ofta är de det eftersom de bars av väldigt unga tjejer. På balen skulle man ju snärja sig en karl och sen gifte man sig i något betydligt mer täckande!

vintage
Från 50-talet, USA, i gul tyll och köpt på Beyond Retro för 1000 kr.

dresses.
Här är den på fina Emma!

vintage
En klassisk brudklänning i spets och tyll, troligtvis 50-tal med hög krage och lång ärm till vänster. Den i mitten skrev jag ju om igår, den hade jag själv på min bröllopsfest. Brudklänningen köpte jag även den på Beyond Retro för 799 kr.

vintage
En av mina favoriter är den här brudklänningen från 60-talet som jag fyndade i Brooklyn! Den köpte jag i en thrift store för 9 dollar och jag älskar alla detaljer! Trumpetärm, spetsen, knapparna i ryggen och sidenbanden. Så himla mycket på en och samma gång, något Jane Birkin skulle kunna haft.

vintage
Den här prickiga klänningen från Sidenhuset (fd NK) köpte jag för 100 kr på Myrorna. Det är en festklänning från 60-talet men jag tycker ändå att den funkar som brudklänning om man vill! Prickigt, ja åh!

vintage
Det här är en prom dress från 50-talet. Jag köpte den för 1000 kr på Beyond Retro för länge sedan och älskar tygrosorna och längden!

vintage
Det här är absolut ingen brudklänning, men kanske den finaste 30-talsklänningen jag lagt vantarna på. Köptes på Myrorna för 200 kr.

vintage
Den här klänningen gifte jag mig i. Den är från 50-talet och troligtvis avklippt. Jag älskar den gamla strassen på ena sidan och alla lager tyll.

vintage
Den har en axel och kostade 1200 kr på Beyond Retro.

vintage
Den här klänningen i spets är och gifter sig nu! Den är hellång, ärmlös och helt i spets med en fin tylldetalj över bysten. Som rosblad. Jag köpte den på Beyond Retro för 799 kr och jag gissar att den är från 50-talet!

vintage
Det här är en typisk 60-talsklänning i spets. Kort med fina detaljer i sidorna och lång ärm. Även den är från Beyond Retro, kostade 699 kr.

dresses.
Den här 40-talsklänningen har jag bara instagrambilder på. Egentligen har man den med en underklänning, men här på möhippan ville bruden absolut ha enbart den (och stor hund)! Jag köpte den för en hundralapp på Myrorna och den gifte sig i år den med!

vintage
Här har vi en 60-talsklänning med lång ärm och hög midja.

vintage
Köptes på Beyond Retro för 699 kr.

vintage
Den här länningen är relativt nysydd, kanske 2000-tal till och med. Men den är helt fantastiskt gjord och jag älskar arbetet på bysten. Den köptes för 1500 kr på Beyond Retro.

vintage
Den här 30/40-talsbrudklänningen hittade jag helt ihopskrnklad på Myrorna för 80 kr. Jag tror de trodde att det var en hellång 80-talsklnning eftersom den har typiska axelvaddar. Men släpet, kragen och det fina tyget gör det att den känns så himla elegant och tänk med långa lagda lockar till! Helst röda (såklart)!

vintage
Sist ut är en till klänning jag fyndat på Myrorna. Den kostade 120 kr och är från 30-talet. Volangera är på rumpan så det här är bakifrån.

vintage
Det här var ju inte alla, men iallafall några så ni vet vad jag sitter och tittar på närt jag skriver här hela dagarna!

my wedding!
Vi avslutar här med en bröllopsbild, så att vi toppar fluffet med ett extra körsbär! <3


Some of my favourite wedding and prom dresses in my wardrobe!

(0)
(0)
(2)
46 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar