ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

say yes to the dress.

vintage
Jag samlar ju på (och hyr ut så de inte blir hängande) vintagebrudklänningar. Egentligen tänkte jag proffsfotografera dem på modell, men sånt har jag inte tid med just nu så idag får vi helt enkelt kika på dem helt vanligt på galge i min ateljé! De är ju ändå nästan det finaste jag har, och jag har inte visat er ordentligt än kom jag på! Så det gör vi nu.

Annons

vintage
Det här är ingen brudklänning, utan en prom dress från USA. Där finns det en baltradition, och de klänningarna är ofta väldigt pampiga och vackert skräddade. Just den här är från 50-talet, i grå och ljusrosa tyll, med liten kaffefläck på bysten och släppt spets. Men det gör ingenting för den är som en dröm ändå tycker jag. Jag köpte den på Beyond Retro för 1100 kr.

dresses.
Så här ser den ut på Tove och en tjej som jag stylade på en möhippa en gång!

Annons

vintage
Den här gula är också en prom dress. Den är yttepytteliten och ofta är de det eftersom de bars av väldigt unga tjejer. På balen skulle man ju snärja sig en karl och sen gifte man sig i något betydligt mer täckande!

vintage
Från 50-talet, USA, i gul tyll och köpt på Beyond Retro för 1000 kr.

dresses.
Här är den på fina Emma!

vintage
En klassisk brudklänning i spets och tyll, troligtvis 50-tal med hög krage och lång ärm till vänster. Den i mitten skrev jag ju om igår, den hade jag själv på min bröllopsfest. Brudklänningen köpte jag även den på Beyond Retro för 799 kr.

Annons

vintage
En av mina favoriter är den här brudklänningen från 60-talet som jag fyndade i Brooklyn! Den köpte jag i en thrift store för 9 dollar och jag älskar alla detaljer! Trumpetärm, spetsen, knapparna i ryggen och sidenbanden. Så himla mycket på en och samma gång, något Jane Birkin skulle kunna haft.

vintage
Den här prickiga klänningen från Sidenhuset (fd NK) köpte jag för 100 kr på Myrorna. Det är en festklänning från 60-talet men jag tycker ändå att den funkar som brudklänning om man vill! Prickigt, ja åh!

vintage
Det här är en prom dress från 50-talet. Jag köpte den för 1000 kr på Beyond Retro för länge sedan och älskar tygrosorna och längden!

vintage
Det här är absolut ingen brudklänning, men kanske den finaste 30-talsklänningen jag lagt vantarna på. Köptes på Myrorna för 200 kr.

Annons

vintage
Den här klänningen gifte jag mig i. Den är från 50-talet och troligtvis avklippt. Jag älskar den gamla strassen på ena sidan och alla lager tyll.

vintage
Den har en axel och kostade 1200 kr på Beyond Retro.

vintage
Den här klänningen i spets är och gifter sig nu! Den är hellång, ärmlös och helt i spets med en fin tylldetalj över bysten. Som rosblad. Jag köpte den på Beyond Retro för 799 kr och jag gissar att den är från 50-talet!

vintage
Det här är en typisk 60-talsklänning i spets. Kort med fina detaljer i sidorna och lång ärm. Även den är från Beyond Retro, kostade 699 kr.

Annons

dresses.
Den här 40-talsklänningen har jag bara instagrambilder på. Egentligen har man den med en underklänning, men här på möhippan ville bruden absolut ha enbart den (och stor hund)! Jag köpte den för en hundralapp på Myrorna och den gifte sig i år den med!

vintage
Här har vi en 60-talsklänning med lång ärm och hög midja.

vintage
Köptes på Beyond Retro för 699 kr.

vintage
Den här länningen är relativt nysydd, kanske 2000-tal till och med. Men den är helt fantastiskt gjord och jag älskar arbetet på bysten. Den köptes för 1500 kr på Beyond Retro.

Annons

vintage
Den här 30/40-talsbrudklänningen hittade jag helt ihopskrnklad på Myrorna för 80 kr. Jag tror de trodde att det var en hellång 80-talsklnning eftersom den har typiska axelvaddar. Men släpet, kragen och det fina tyget gör det att den känns så himla elegant och tänk med långa lagda lockar till! Helst röda (såklart)!

vintage
Sist ut är en till klänning jag fyndat på Myrorna. Den kostade 120 kr och är från 30-talet. Volangera är på rumpan så det här är bakifrån.

vintage
Det här var ju inte alla, men iallafall några så ni vet vad jag sitter och tittar på närt jag skriver här hela dagarna!

my wedding!
Vi avslutar här med en bröllopsbild, så att vi toppar fluffet med ett extra körsbär! <3

Annons


Some of my favourite wedding and prom dresses in my wardrobe!

46 kommentarer till “say yes to the dress.”

 1. Lina Calmhede skriver: 5 september 2012 kl 08:42

  Min lust att gifta mig blev om möjligt ännu större.


 2. Sara skriver: 5 september 2012 kl 08:50

  Åh så fina! Du måste lova att hålla på med detta i ett par år framöver, för jag vill verkligen hyr den första klänningen eller 60-talsklänningen med hög midja när jag gifter mig (och det kommer inte hända any time soon)! Kul att få se alla dina fina klänningar!


 3. Libertad Sahakiel skriver: 5 september 2012 kl 08:53

  If I ever get married, I’ll ask for your help, Elsa! For sure!


 4. Sofialepetitchien.blogg.se skriver: 5 september 2012 kl 09:05

  guuuud vad mycket fint! den korta 60-talskänningen med spetsärmar skulle kunna få mig att gifta mig redan idag!


 5. Johanna Färdigh skriver: 5 september 2012 kl 09:17

  Helt plötsligt vill jag gifta mig!


 6. Anna Maríaannamarialarsson.se skriver: 5 september 2012 kl 09:26

  Fantastiska klänningar!


 7. Lindarosettflickan.blogspot.in skriver: 5 september 2012 kl 09:28

  Herregud Elsa, jag skulle bara ta en snabbt titt här innan jag satte igång med plugget och så får jag syn på det här. Kunde givetvis inte slita blicken från alla underbara tyllbakelser. Men vilket ljuvligt sätt att börja dagen ändå!


  1. elsa_billgren skriver: 5 september 2012 kl 18:25

   varsågod! <3


 8. Zandra skriver: 5 september 2012 kl 10:01

  Några av klänningarna dog jag lite för! Helt underbara. Går nu i lite bröllops tankar och är lite inne på en vintage klänning, men jag tycker det är jättesvårt att hitta min stl. Oftast när jag hittar något vintage är det i mini storlekar 34-36. Jag har tuttar och höfter och skulle spräcka en klänning i den storleken. Har du klänningar som passar en stl 40?


  1. elsa_billgren skriver: 5 september 2012 kl 18:25

   ja visst!! puss!


 9. Tokyo - Lovesakuradesu.blogg.se skriver: 5 september 2012 kl 11:34

  Wow, vad underbart fina! Och tänk att det går (i alla fall gått) att hitta dessa pärlor på ställen som myrorna..?! Det ska väl i och för sig till ett proffs som du för att hitta dem, men ändå!


 10. Julia - Chasing Vintagechasingvintage.blogg.se skriver: 5 september 2012 kl 11:38

  Jag tror att den som är och gifter sig just nu är min absoluta favoritklänning. (Men din är ju helt ljuvlig, å andra sidan…)

  Beyond Retro i Göteborg har förresten en bröllopsklänning i butik nu som också är lite av en pärla.
  Här finns lite mer info:
  http://chasingvintage.blogg.se/2012/september/aktualiteter-beyond-retro.html


 11. Pernilla Andersson skriver: 5 september 2012 kl 12:03

  En imponerande samling av underbara klänningar 🙂 Finast är den du gifte dig i. Jag tycker ofta att de allra vackraste vintageklänningarna är små, de var nog helt enkelt var smalare förr. Jag tänkte på dig häromdagen, då en helt underbar vintagebutik här i Linköping är till salu. Misoui. Den skulle passa dig som handen i handsken. Du får flytta hit och köpa den, please 😉

  http://nillis-lillaloppan.blogspot.se/


  1. elsa_billgren skriver: 5 september 2012 kl 18:25

   haha, eller titta in och gå loss kanske! puss!


 12. Madebyraven skriver: 5 september 2012 kl 12:26

  Gode gud vad vackra klänningar, jag dör!
  Skulle jag gifta mig och var smal nog att komma i någon av klänningarna så skulle jag betala stora pengar för att få bära någon av dom. De är ju gudomliga!


 13. Linnealinneajohnson.blogg.se skriver: 5 september 2012 kl 12:41

  ååh vilka fina klänningar! älskar bilden på dig och Vargen också!! hur mycket betalar du oftast när du köper dina klänningar på Beyond Retro?? kram


  1. Johanna skriver: 5 september 2012 kl 16:05

   Om du tittar så skrev ju Elsa vad hon betalat under bilderna 🙂


   1. Linnealinneajohnson.blogg.se skriver: 8 september 2012 kl 00:48

    joo, jag vet! men jag menar dem hon använder till vardags mer 🙂


  2. elsa_billgren skriver: 5 september 2012 kl 18:24

   på vanliga klänningar betalar jag ca 300:- på finare som det står under bilderna! kram!


 14. Mia skriver: 5 september 2012 kl 12:41

  Underbart inlägg! Tack för att du även skrev ut priserna! Har ofta undrat + att man själv får lite koll på i vilken prishärad som är rimlig om man hittar nåt på secondhand 🙂
  Tack igen för en mycket inspirerade blogg! 🙂


 15. Through Rye skriver: 5 september 2012 kl 17:19

  Lovely dresses, I want everyone of them! So jealous!

  http://throughrye.blogspot.co.uk/


 16. Gabriella skriver: 5 september 2012 kl 20:53

  Oj så många tjusiga klänningar!


 17. vi skriver: 5 september 2012 kl 21:00

  älskar klänningarna


 18. Madeleinewhitemaskgirl.wordpress.com skriver: 5 september 2012 kl 22:34

  Alla är så vackra. Gillar dock bäst den vita spetsklääningen! Om jag skulle gifta mig igen skulle det bli nåt liknande.


 19. Linnea Brunlinneabrun.se skriver: 5 september 2012 kl 23:05

  Åh så fint! Vad roligt att vi får se!!! 😀

  Nu har jag, under en långpromenad i solen, äntligen lyssnat på ditt sommarprogram!! Det var så BRA. Om flygrädsla (känner igen mig så) om att förlåta, om din kärlek till Vargen. Och avsnittet med balen i USA, där fällde jag en tår. Blev så rörd. Snyft. Och musiken du valt var så rätt och bra hela tiden!! Ditt manus var himla bra också. Hur skriver man i hop ett sådant bra!?

  Tack för en bra lyssningsupplevelse.


 20. Milja skriver: 6 september 2012 kl 03:07

  Elsa, vad fint. Fastnar nog mest för 30/40-talsklänningen för 80 kr på myrorna! Vilket fantastiskt fynd! Vad är det för storlek på den?


 21. Wallner H skriver: 6 september 2012 kl 06:46

  Hur är det med storlek 42/44?


 22. Bröllopsmagasinetbrollopsmagasinet.se skriver: 6 september 2012 kl 06:48

  Oj, där fanns det ju hur många klänningar som helst!!


 23. Al skriver: 6 september 2012 kl 08:46

  den första……. MAGISK


 24. oroshjärtahornsgatanminauorta.blogspot.com skriver: 6 september 2012 kl 09:00

  Älskar sista bilden. Kärlek.


 25. Amandamrsadvocat.blogspot.se skriver: 6 september 2012 kl 09:24

  Fantastiska klänningar!


 26. Isabel andersson skriver: 6 september 2012 kl 17:09

  Jag hopaps du fortfarande hyr ut klænningar nær det ær min tur att gifta mig, jag ælskar klænningen med kaffeflæcken!


 27. carin skriver: 6 september 2012 kl 19:31

  Åh <3 Hyr du ut din rosa också, eller är den mer din egen? puss


 28. Johanna skriver: 6 september 2012 kl 19:47

  Hur gör man om man vill hyra klänning av dig? Är det bara dyka förbi eller behöver man boka tid?


 29. Evelina skriver: 8 september 2012 kl 18:37

  Hej Elsa! I maj ska jag gå på min första bal i samband med studenten!Jag skulle då väldigt gärna hyra en klänning av dig 🙂 Jag fullkomligt älskar den första klänningen med grå/ljus rosa tyll och klänningen från 2000-talet. Nu undrar jag lite vad det kostar och hur det går till när man hyr en klänning av dig? Tack i förhand!
  Kram från Evelina


 30. cheyennepourlecoeur.wordpress.com skriver: 12 september 2012 kl 00:08

  oh myyy. how do you find these amazing dresses? i’m jealous!
  xo, cheyenne


 31. sarah skriver: 8 oktober 2012 kl 05:37

  I would literally pay anything to get that first dress that they purchased at Beyond Retro. It’s incredibly perfect.


 32. chloe skriver: 11 oktober 2012 kl 21:51

  can i buy the dress in the second picture, like anywhere? i need it so much!


 33. Babychloe25 skriver: 11 oktober 2012 kl 21:52

  can i buy the dress from the second picture like anyway? I seriously need this!


  1. elsa_billgren skriver: 12 oktober 2012 kl 07:58

   I’m sorry it’s not for sale. but I rent it out sometimes! [email protected]


   1. Madi Gsotkowski skriver: 22 december 2013 kl 23:02

    Do you still rent it out? I am obsessed and would love to wear it for my prom.


 34. Signe skriver: 11 december 2012 kl 22:54

  kjolen fra 50- som du kjøpte på beyond retro, kan man få tak i den noen steder? helt vidunderlig


 35. Johanna Eng skriver: 1 oktober 2013 kl 21:15

  Hej! Jag är 180cm lång och kollar på balklänningar (till nästa vår), här är en som jag tycker är otroligt fin http://youmefashion.se/product.html/elena-klanning

  Om du har något liknande som jag skulle kunna hyra så hör gärna av dig, jag tycker att din smak är fantastik! 🙂


 36. Dusty Rose and Lilac Wedding Inspiration Board | Bridal Musingsbridalmusings.com skriver: 3 maj 2014 kl 13:00

  […] from top left: Isabel Lawrence Photographers via The Bride’s Cafe | Elsa Elle via This is Glamorous |  Santa Barbara Chic | Kim Miller Photographs| Pinterest | Film […]


 37. Sara skriver: 28 januari 2015 kl 22:37

  Hej! Den 30-tals gröna klänningen var ju sååå fin? Hur mycket säljer du den för? (skall på 30-tals fest).:)) Kram


 38. Avsnitt #5 – Elsa Billgren – Vintage – Bröllopspoddenbrollopspodden.se skriver: 7 maj 2015 kl 08:14

  […] du nyfiken på Elsa Billgren och på hur den där allra första klänningen såg ut så hittar du hennes blogg på […]


Dela på:
Laddar