Annons
Annons

Semesterlistan


 

Jag vet att det snöade för bara några dagar sedan och att det inte ens är maj än, men eftersom jag planerar att ta den lääääängsta semestern i mannaminne i år (typ från maj till september hehe) är det god tid för semesterlistan redan nu!

Annons

Förra året hanldade den ju mest om sommar, eftersom jag skulle föda barn blev det ju ingen semester utan föräldraledighet istället, men förförra året skrev jag ju den här listan och de frågorna använder jag nu igen.

Fatta att det inte är alldeles för lång tid kvar till grillkvällar i solnedgången, smultron på strå, långpromenader längs med vattenbrynet, nybadade bebisfrisyrer, klappriga sandaler och flygturer bort till värmen med vänner. Planer!! Älskar planer. Här kommer mina för i sommar:

Vad ska du göra på din semester?
– Jag ska vara utomhus och springa efter Lynn som säkert går då, hänga med kompisar, lyxa loss, upptäcka europa lite, vara på landet en massa och tanka d-vitamin. Jag känner att jag verkligen har ett behov av att vara ute, se klorofyllgröna grejer och andas fritt. Det har varit världens längsta vinter med så himla mycket tungt att tänka på. Nu vill jag bara vara på en äng och se min pojke leka fritt och tänka på absolut ingenting en stund.

Ska du åka någonstans?
– Jajamen! Portugal, Öland, rivieran, Italien, landet och Nice!

Hur länge ska du vara ledig?
– Jag tänkte ta en riktig glidarfrilansarsemester från maj till september. Helt enkelt från när mina inspelningar slutar och tills de börjar igen. Men som det är med mig så jobbar jag såklart lite grann hela tiden. Jag har en föreläsning och så bloggen såklart.

Vad vill du verkligen hinna med?
– Jag vill hinna med att vara bara vi tre ett längre tag på landet, jag älskar att vara i stan i augusti, gärna massa bad och roliga utflykter!

Vad tror du egentligen att du kommer göra?
– Det blir väl precis som det brukar. En vecka här och där, eftersom jag är ganska rastlös person.

Vad ser du mest fram emot?
– Att bila längs med rivieran och stanna till precis var vi vill, bo på lyxhotell bland vinrankorna, äta massa god mat och dricka massa gott vin med mina kompisar, fira Lynns 1-årsdag och upptäcka en ny stad.

Vad kan gå fel?
– När man reser med barn finns ju alltid risken att någon blir sjuk, att man måste stanna inne och hålla febern nere istället för att ta långa kullerstenspromenader och äta gelato.

Vem kommer du vara mest med?
– Pontus och Lynn.

Vad kommer du lägga mest pengar på?
– Det kan ju bli så att man råkar köpa ett hus.

Vad kommer du köpa inför semestern?
–  Stråväskor, solcreme, en soldress till Lynn, en ny bikini till mig, somriga klänningar och ett snyggt rosa läppstift.

Kommer du använda det?
– Haha, ja! Känner att detta är sommaren då jag är extra snygg.

Kommer du bli brun?
– Jag kan ju hoppas! Eftersom jag nog kommer vara ute en del så finns det ju en chans.

Vad vill du säga till ditt semester-jag?
– Ta vara på varje himla minut. Det är så fint med sommar, att vara en gullig liten familj och nu har jag väl ändå gjort mitt jobbiga på ett tag? Det finns så mycket att njuta av där ute. Många fina vänner som vill hänga, parkteater, iskallt bubbel på picknicken, hembakt bröd till frukosten, tidiga morgonpromenader, spelkvällar och dagar då man gör ingenting alls. Bara är. Med de man älskar. Vilken tur att de jag älskar är så himla gulliga och nära mig jämt!

Vad kommer du äta?
– Mmmm, caprese, pizza, spagetti, sallader, frukt, spanska mandlar, skaldjur, ostmackor, risotto och avokado.

Vad kommer du dricka?
– Champagne, kaffe och iskallt vatten.

Vad kommer göra den här semestern extra bra?
– Det blir min första sommar där Lynn finns här och jag inte är helt nyförlöst och groggy. Förra sommaren var liksom ett töcken. Nu är jag här, och närvarande. Jag kan vara social, men också bara vi. Den här semestern är också den första efter att jag blev sjuk och allt det jobbiga vi gick igenom med det. Vi är så värda att bara vila och njuta nu. Det kommer ju mer jobbigt sen. Det gör det ju alltid. Så lika bra att passa på att njuta så mycket man kan när allt är precis som det ska vara. Låter kanske cyniskt, men det finns något fint i det också.

Vad kommer du ha på dig?
– Jag kommer ha kläder som passar min nya stil, stora solglasögon, vintagesandaler, småblommiga klänningar och vintagestråväskor.

Hur kommer du att göra dig illa?
– Jag hoppas verkligen inte att det blir något mer nu, jag har ju trasiga tänder som måste fixas. Men ett skrubbsår kan jag väl offra mig. Men alltså, göra sig illa låter så dramatiskt nu när man har barn! Uuuh, det blir väl Lynn som gör sig illa, eftersom han precis kommer börja gå då.

Vad oroar du dig för?
– Just det kanske, och att det bara regnar. Eftersom förra året var så himla varmt, soligt och fint hoppas jag att det inte vänder utan blir lika bra.

Vad kommer bli extra speciellt i år?
– Längden på semestern är ju extra speciellt bra!

Hur kommer du minnas din semester sen i september?
– Lång, solig, lagom spännande, rolig och avkopplande. Perfekt avvägd med intensivt kompishäng utomlands och lugna dagar bara vi tre på en gräsmatta. <3

Translation: A list about my summer vacation plans!

(0)
(0)
(2)
7 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar