Annons
Annons

Skärtorsdag på Gotland


 

God morgon! Det snöar här, vad hände med våren? Om bara några veckor ska det ju vara maj, men utanför fönstret här på Gotlands östra kust ligger marken täckt av ett tunt lager vit snö och de tomma trädgrenarna vajar i vinden. Men det värmer från brasan och Lynns tunga snabba fotsteg på övervåningen ger hög mysfaktor ändå. Mamma, Andrea, Sigge och Anna är här nu, och jag känner redan hur detta kommer bli en påsk med avlastning och inomhushäng. En vilopåsk. Kanske hinner vi till och med att ha det lite tråkigt? För säkerhets skull finns det pussel från 60-talet med 500 bitar, mängder med mat i skafferiet och ved i källaren. Det blir bra!

Annons

Igår var vår första hela dag här i huset för säsongen. Efter att alla musrester var bortstädade tog vi tillfället i akt och hängde bara vi tre, en sista gång innan huset fylldes med påskfirande familj.

Så här såg det ut.

Frukost! Mitt bästa mål och största mys här i huset. Att få duka upp allt gott och sen bara sitta vid fönstret tillsammans. Tänk att det var arbetsbänk i plast här fram till augusti.

Ljuset! Det faller så vackert.

Blodapelsin såklart.

och Gotländska ägg.

Efter musincidenten fick en kudde från verandan åka ner i soffan. Fint med lite färg ändå.

Framför brasan bullade jag upp med lammskinn och dunkuddar så det bara är att slänga sig ner.

Och just det! Jag packade fram en grej jag köpte på Moderna museet sist vi var där. En hängande mobil! Satte ihop den, det var lätt.

Och hängde den i takrosetten framför sängen!

Jag har länge tänkt på vad jag ska ha här. Ingen lampa eftersom vi har en i mitten av gaveln, inget myggnät för det har jag testat och det blev inte fint, men denna mobilen blev perfekt! Hela idén med inredningen här är ju lite danskt/gotländskt hantverk och konstnärligt i naturmaterial och ljusa toner. Ja ni fattar.

Lynns origamigirlang hamnade på postern över sängen.

och sen högg Pontus ved. Förra ägarna lämnade hela ladan full med virke, så det är ju toppen för oss!

Efter ett tag insåg vi att varmvattenberedaren pajat, så det var bara att ringa rörmokaren och när de konstaterat att här behöver det bytas grejer på eftermiddagen passade vi på att åka ner till vattnet. Den vackraste strand jag vet, Ljugarns.

Det var för kallt för att stanna ute länge så fikat intogs i bilen, hehe.

Sen kom vi hem med påskäggsgodis och rörmokaren satte igång att byta elementet i tanken som kloggat igen av tio års brunnsslajm. Tur att vi hann få detta gjort innan långhelgen tänkte jag, med fyra vuxna på besök och disk efter påskmiddagar etc.

Sen var det dags för påskris såklart. Kvistar från syrenbusken utanför (längtar efter att få se den blomma, det har vi ju aldrig gjort!) och pappersägg från Indiska och Room.

Innan lunch kom målaren och mätte alla väggar i rummen på övervåningen och sen åt vi lunch. Kikärtsbiffar och filodegspiroger och äppelmust till det.

Sen var det mys framför brasan-tajm!

Kattgos. Mira älskar att vara här, mest av alla kanske till och med.

På eftermiddagen rotade Pontus fram en tunna att elda i, men nu när det snöar får vi se hur det blir.

Kaffepaus förtjänas efter en stund ute i rugget.

Jag hade ett litet miniprojekt på övervåningen också! Detta är ena gästrummet, och sängen fick vi behålla av förra ägarna. Den funkar super men jag tycker att sänggaveln är lite småtråkig,

Så jag slängde över ett påslakan i grått linne och vips blev det superfint! Lite väl grått kanske, men  snart har rummet fin tapet och mer färg.

Musikstund i vardagsrummet.

Och jag valde vilka posters som ska ramas in och åka upp.

Plockade in snödroppar från trädgården.

Och så såg första lediga påskdagen ut hos oss!

När Lynn somnat började Pontus och jag titta på en miniserie på Svt play, drack rödvin och mös framför brasan. Jag har köpt en ny liten kork till vinflaskan också från H&M Home, påsken sitter ju i detaljerna.

Nu är alla vakna och ropar på mig att komma in i köket och kika på presenter de har med från stan. Gröten och äggen är klara och det är dags för mig att sparka av mig täcket och stiga upp! Puss!

(3)
(81)
(3)
12 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar