Annons
Annons

Småkakor med te och vanilj


 

27447033581_72b5d22bde_b

Vissa smaker får min baklusta att gå bananas. Allt med citron, ricotta, vallmofrön, vanilj och te blir liksom extra gott. Jag är ingen person som drömmer om tunga chokladtårtor eller mastiga fruktkakor, utan tycker bäst om när sötsakerna är ljusa, krispiga, luftiga och syrliga!
Dagens recept blir på småkakor jag gjorde härom dagen. De går utmärkt att svänga ihop och ha liggande hemma i en fin gammal burk och ta fram till eftermiddagstet. Eftersom de också innehåller teblad känns de extra brittiska och afternoon tea-iga!

Annons

27519468905_611710afe9_b

För cirka 17-20 kakor

♦ 3/4 dl socker
♦ 3/4 dl florsocker
♦ 100g smör
♦ 1 ägg
♦ 1 vaniljstång
♦ 1 tsk bakpulver
♦ 1 tsk engelsk frukostte, alltså själva bladen
♦ 3,5 dl vetemjöl
♦ lite salt

27519471165_c883b5766b_b

Sätt ugnen på 200°C och häll upp sockret i en bunke. Skrapa ur vaniljen ur vaniljstången och fördela den runt i sockret med en träslev.

27420547912_4b082401fa_b

Skär ner små bitar av det rumstempererade smöret i vaniljsockerblandningen.

27420551362_4214237faa_b

Knäck ner ett ägg.

26911267483_c58203f10b_b

och blanda runt till en jämn smet.

27420559982_be019932fe_b

Häll upp mjöl, bakpulver, salt och te i en separat bunke och blanda väl. Häll sen över mjölmixen över det andra och forma en deg.

27519492495_fa0b84f63b_b

Så här!

27447070981_c9b5e58bb4_b

Rulla ut degen till en cirka 20 cm lång korv. (Här måste man stanna och smaka en bit, så sinnessjukt gott.)

26910371254_5c340e4675_b

Rulla in den i gladpack eller smörpapper och ha i kylskåpet en timme ungefär.

26910375394_e635f0b6bf_b

Skär sen upp kakorna.

26910378634_d21b08136a_b

Lägg på en plåt.

27447102501_95fb05e85a_b

och grädda i ugnen i cirka 10 minuter eller tills de precis börjat bli gyllenbruna! Servera med en kopp earl gray med mjölk och honung!

Translation: A recipe for vanilla tea cakes.

(1)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar