Annons
Annons

Sömnigheten, Ljugarn och ett par lammgårdar


 

Hej! Nu sitter jag alldeles mosig i min säng. Lynn har somnat och jag somnade nästan när jag nattade honom för hans nap. Svårt att välja, sova eller blogga? Det blev blogga. Det är knepigare här än hemma att få tid till datorn. Lusten finns där fastän det är somrigt och semester, men tiden försvinner. Det är mer fokus på Lynn här. Kanske är det det? Han kan springa runt och försvinna på en sekund, tomten är stor och huset har massa trappor och hemliga vrår. Hemma i lägenheten är det inte samma sak. Och där är vi ju inne mest hela tiden. Här vill man bara sitte i en solstol längs med husväggen och lapa eftermiddagssolen. Eller sova. Varför blir man tröttare på landet? Jag sov nio timmar inatt men vill ändå skeda med Lynn nu när han sover så skönt. Kanske är det allt flängande, alla långpromenader, solen, intrycken, luften?

Annons

Idag har vi iallafall varit själva tjejerna, Lynn och jag. Sigge åkte hem till Stockholm med Pontus igår. Pontus är hemma över natten och städar mellan våra hyresgäster och hämtar upp lite grejer vi ska ha här men som inte fick plats första vändan. Matta till vardagsrummet, tv, vaser, mer porslin.
Andrea, mamma, Lynn och jag åkte på auktion, sen lunchade vi på Lilla Bjers, kikade på loppisar och handlade middag. Nu är vi hemma och hela huset är tyst. De andra är där uppe och jag sitter här i sängen och lyssnar på Lynns sovande andetag. Tittar lite på Real detevtive mellan varven också, och äter nektarin.

I fredags hade jag med mig kameran och och tog lite bilder. Så vi kikar på dem nu tycker jag, så kanske jag kan få sova lite sen.

Frukost på sängen! Vi vaknar först här nere och skrotar runt, öppnar dörrar och fönster och sätter på kaffepannan. Rysk yoghurt med granola, körsbär och pecannötter.

När jag klev ut satt Sigge på farstutrappan och blev klippt av mamma. Till höger i bild skymtar soffan jag målat.

Pontus har tagit ansvar för att kitta och måla om alla fönster, så det gör han nu medan han lyssnar på sommarpratare.

Älskar att han använder ÄH-verktyg.

Röd grapefrukt, bästa mellisen! På loppisfyndad tallrik.

Jag var ansvarig för lunchen och gjorde en stor bricka full med godsaker. Rökt fisk från fiskaffären i Hemse.

Potatissallad med kapris, mascarpone och dill.

Kokt ägg. Jag tycker bättre om ett halvlöst och helt ägg istället för hårdkokta halvor som man ju brukar få.

Min bästa tomatsallad! Söta tomater, en mild finhackad lök (typ silverlök eller knipplök), citron, olivolja, salt och peppar.

Så gott!

Efter maten åkte vi till Ljugarn. Ett par minuter med bil från oss. Det är vår närmsta stad och så himla himla vackert.

Vi gick till våffelboden som firade Frankrikes nationaldag.

Blåbärs och yoghurtglass.

Sen gick vi runt mest, på grusvägar och förbi lummiga trädgårdar.

På eftermiddagen delade vi upp oss och åkte till varsin lammgård. Sigge, Andrea och mamma till en i Lau för att köpa kött och Pontus, Lynn och jag till Nobells lammgård där Pontus mamma Helena hälsat att vi har en present att hämta ut.

När vi kom tillbaka till huset satt Andrea på trappan och fyllde våra loppisfyndade terrakottakrukor med uppätna kryddor som ska få nytt liv!

Presenten från Helena var ett vackert lammskinn. En så himla fin och generös inflyttningspresent. <3

På eftermiddagen lagade vi mest mat och bakade och åt jordgubbar. Här i skålen jag fyndat dagen innan.

En jordgubbe på roséglaskanten och en nygräddad citron och vallmokaka. Baka gärna min kaka om ni inte gjort, den är verkligen ljuvlig! Jag gör den flera gånger varje sommar och alla älskar den.

På kvällen satt vi ute och grillade. Sigge hade gjort chimichurri, ratatouille och krossad färskpotatis i ugn med parmesan på till lammytterfilén. Det var årets godaste mål hittills, helt perfekt. Lyxen att ha en fd kock till bror.

(0)
(0)
20 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar