ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Söndagsrundan och recept på min bästa pasta med tomatsås och burrata

Söndag

Så blev det söndag och när det är söndag behöver vi inte ens prata om vad vi ska hitta på. Först bara skrotar vi runt hemma, äter frukost, flyttar runt grejer, lyssnar på musik, visar varandra nyhetsartiklar och memes.

Annons

Söndag

Så som söndagsmornar är mest. Vi går ner med Nikita och kissar, Lynn tittar på lite Petsson och vips är klockan snart 11.

Söndag

Då kliar det så mycket i hela kroppen och vi måste bara ut! Är ni också så, att det fastän det är helg liksom börjar otroligt långsamt och mysigt och sen trappar det sakta upp och sen när man ska gå ut känns det ändå som att man har bråttom och står och stressar med någon vante och höjer rösten?

Annons

Söndag

Vi åkte till Djurgården. Den bästa platsen att inviga pulkan i stan. Vi trodde vi hade en rimlig i storlek till Lynn men den måste vi gjort oss av med så han fick åka småbarnspulka. Nikita sprang bredvid hela vägen.

Söndag

Förbi Waldermarsudde och ut på andra sidan där det nästan alltid är lä.

Söndag

Ett sånt underbart vinterlandskap nu.

Söndag

Annons

Nikita varvade att springa bredvid Lynn i pulkan med att värma sig i Pontus jacka.

Söndag

Svanarna följde oss i hopp om mat.

Söndag

På Djurgården går man förbi hus man inte tror är möjliga. Som detta. Där innanför murarna pågår säkert en Skönheten och odjuret-situation helt i fred.

Söndag

Vi genade över snötäckta fält. Jag och mina småboys. Lynn håller i sina utmärkta pinnar han hittat på vägen. Pinnar kan ju verkligen vara olika i rang.

Annons

Söndag

När vi rundat udden, pratat om livet, framtiden, planerat var vi ska bo här näst, vad som behöver fixas hemma, vilka kompisar som är knäppast och roligast och monterat ner alla känslor och hela livet i olika kategorier var vi tillbaka vid kanalen.

Söndag

Vi köpte currywurst i kiosken och en kall korv till Nikita som han åt i ett nafs.

Söndag

Sen förbi Rosendal.

Söndag

Annons

Här såg man en längtan om vår. Men jag håller i vintern.

Söndag

Älskar att snön kommit till Stockholm, alla eldar, ullmössor, tekannor och raggsockor.

Söndag

Snön började singla ner.

Söndag

Jag köpte Rosendals goda bröd Kilafors.

Annons

Söndag

På eftermiddagen kom vi hem igen och var helt slut allihop. Låg i en hög i soffan.

Söndag

Åt mellis.

Söndag

Tände brasan och tittade på Robin Hood tillsammans.

Söndag

Annons

Medan torget blev helt täckt i vitt där utanför fönstret.

Söndag

Till middag var jag otroligt sugen på en slurpig, smörig pasta med tomatsås och burrata (när är man inte sugen på det?) och gjorde efter mitt bästa och enklaste recept. Tomatsåsen tar lika lång tid som pastan tar att koka, så det blir alltså middag på tio minuter, en helt otrolig sådan också. Allt handlar om råvarorna! Håll i er för här kommer recept:

Pasta med smörig tomatsås, chili och len burrata 🍝

För 2-3 personer:

– 350g riktigt god pasta. Jag brukar ta bucatini men det fanns inte den här gången så det blev rigatoni istället. Jag brukar köpa Girolomonis pasta på Urban Deli på Nytorget. Den är gjord av ett ekologiskt kooperativ av småskaliga bönder i bergen runt klostret Montebello.

– ca 400g finkrossade San Marzano-tomater. Jag köper alltid samma flaska från Camporel som jag också hittat på Urban deli. Tomaterna är så goda att de går att dricka direkt ur flaskan. Det kan man inte säga om alla krossade tomater. Det går också bra att köpa hela San Marzano-tomater på burk och krossa dom själv i en mixer.

Annons

– 25g smör
– 3 vitlöksklyftor
– 2 nypor flingsalt
– 1 tsk honung
– 1/2 tsk chiliflakes
– 15 basilikablad
– 1 burrata
– god olivolja
– peperoncinoolja från Gridelli
– färskmalen svartpeppar

1. Koka upp en stor kastrull med rikligt saltat vatten.
2. Krossa vitlöksklyftorna med kniven och finhacka. Smält smöret i en stekpanna tillsammans med lite ringlad olivolja och fräs vitlöken tills den är mjuk men inte fått färg.
3. Häll på de finkrossade tomaterna och rör runt. Sänk värmen till låg.
4. Rör i honungen, chiliflakesen, salta, peppra, lägg i hälften av basilikabladen och rör runt.
5. När pastan är al delte, skopa upp den med en pastaslev ner i tomatsåsen tillsammans med en skvätt pastavatten. Rör runt tillsammans med de sista basilikabladen.
6. Servera på ett stort fat. Dela burratan över pastan, ringla peperoncinoolja över, salta och peppra. Servera genast!

Söndag

Där tog söndagen slut och en ny januarivecka började. Så härligt med framtiden! 🥠✨

18 kommentarer till “Söndagsrundan och recept på min bästa pasta med tomatsås och burrata”

 1. Emelie skriver: 14 januari 2021 kl 07:47

  Härlig dag! Jag undrar bara var de underbara Josef Frank gardinerna i sovrummet tagit vägen? Funderar på att investera i liknande men är det så att man tröttnar?


  1. Jo skriver: 14 januari 2021 kl 12:12

   Tycker det är intressant att Elsa får så himla många frågor om det här. Är det verkligen så ovanligt nuförtiden att man helt enkelt byter gardiner då och då? (Frågan alltså inte riktad specifikt till dig Emelie, utan mer allmänt för har sett så otroligt många om samma sak här i kommentarsfältet!)

   Hade Josef Frank-gardinerna varit mina hade svaret varit ”I samma låda som mina andra gardiner, i väntan på att jag nästa gång känner för att byta gardiner.” Jag har flera olika gardiner jag växlar mellan i olika rum, vissa är julgardiner, vissa vintrigare, vårigare, vissa somrigare, vissa känns lite utdaterade just nu men jag gillar dem ändå så de får ligga längst inne i lådan för högst antagligen känns de i något skede fräscha igen, och så vidare.


   1. Emelie skriver: 14 januari 2021 kl 15:58

    Tack för ditt svar! Och nu känner jag mig nästan dum, jag är uppvuxen med en mamma som alltid bytte gardiner flera gånger per år men som vuxen har jag liksom aldrig gjort det. Här hänger samma gardiner dag ut och dag in och jag har liksom glömt att man faktiskt kan byta 🙂


 2. Marie skriver: 14 januari 2021 kl 07:53

  Tack för dagens leende och igenkänning! Min femåring är också bra på att hitta utmärkta pinnar och kan definitivt hålla med om att de kan vara olika i rang. Kan ju vara VÄLDIGT noga det där med pinnarna har man fått lära sig…:)


 3. Filip skriver: 14 januari 2021 kl 08:43

  Vilka fantastiska bilder! Vi på http://www.elbyte.se var ute och gick Djurgården runt igår på lunchen i det fantastiska snölandskapet likväl.


 4. Cia skriver: 14 januari 2021 kl 09:06

  Ja, varför blir det alltid så att man har så svårt att komma iväg att det blir stressigt på slutet även om man har god tid från början 🤣 hög igenkänning.
  Sonens pinnsamligen hos oss har kompletterats med stensamling och allsköns små ”skatter” (diverse skräp) som hittats på vägens gång.


 5. T skriver: 14 januari 2021 kl 09:13

  Så bra blogg du har Elsa. Fina och intressanta texter, snäll känsla, fina bilder.


 6. Kristina skriver: 14 januari 2021 kl 09:52

  beautiful blog. it just scares me the amount of packaging material from each purchase. why don’t you have your bags?


  1. Elsa Billgren skriver: 14 januari 2021 kl 13:49

   I don’t understand? Do you mean the paperbag?


   1. Kristina skriver: 14 januari 2021 kl 21:16

    Yes, in one post you have about five for one purchase. Why do you think a paper bag is kind to nature? Do you know something about it ? Why not use rags that can be used repeatedly?


    1. Elsa Billgren skriver: 14 januari 2021 kl 22:20

     I don’t understand, I only bought bread? One paperbag that can be reused. 🤗


 7. Lena M skriver: 14 januari 2021 kl 10:22

  Åh slurp så gott det ser ut… blir sugen. Men egentligen är jag alltid mest sugen på potatis, i alla former. Hur har ni det, käkar ni ofta potatis?
  Och han är bedårande söt, lille Nikita… Och Lynn förstås. Vi har en dvägtax, fast korthårig svart merle. Han är 5 år och bossen i byn.
  Kram


 8. Sabina skriver: 14 januari 2021 kl 14:03

  Tack för receptet! 😀❤


 9. Elin skriver: 14 januari 2021 kl 20:21

  Japp känner så igen känslan av att skrota runt på helgförmiddagar och sen när alla ska ut blir det kaos och högljudda protester, oavsett hur bra jag tycker att jag förberett🤦🏻‍♀️


 10. Lina skriver: 14 januari 2021 kl 21:46

  Underbara bilder och text!!
  Jag skulle bli så glad att få veta vilken kiosk på Djurgården ni köper eran korv?
  Jag vill så gärna oxå prova den, ser så god ut 😊


 11. Jenny skriver: 15 januari 2021 kl 11:56

  Det är ju en hel vetenskap det där med pinnar. Min son kan bli mycket kränkt om jag föreslår en pinne som inte alls lever upp till kraven 🙂

  En fråga, vi är på väg att göra vårt sovrum lite mysigare. Idag är det mest en säng och nattygsbord. Har du några tips på hur man inreder ett sovrum mysigt. Mitt mål är att det ska kännas varmt, lugnt och tryggt.

  Hoppas du får en fin helg!


 12. Jennifer skriver: 16 januari 2021 kl 21:52

  Det vackra huset heter Täcka Udden och ägs av min arbetsgivare, SEB/Investor.


 13. E skriver: 16 januari 2021 kl 22:56

  Hej Elsa, jag är ingen superfan av burrata, tror du att detta receptet passar lika bra med mozzarella? Eller är det liksom burratan som gör hela rätten? Tack, kram


Dela på:
Laddar