När jag letar efter vardagsrecept att kunna svänga ihop en lunch eller middag kikar jag gärna efter ekologiska, vegetariska rätter som är supergoda och gärna enkla att göra. Här kommer exakt ett sånt recept som jag verkligen tycker att ni borde testa! Kung Markattas nyhet Chili Lime ärtbiffar produceras på Österlen av så långt det går svenska ärtor och är precis som Kung Markattas hela sortiment helt ekologiskt. Visste ni förresten att Kung Markatta utsetts till Sveriges grönaste varumärke inom matproducerade bolag? Inte så konstigt i och med att hela sortimentet är ekologiskt, att de innoverar inom växtbaserade produkter med lågt koldioxidavtryck och har hållbarhetsaspekten central i alla delar i värdekedjan: förpackning, tillverkning, transport och inköp. Ett riktigt bra varumärke alltså, och biffarna, så himla goda! Smakrika, med en hint av sting och massa mynta. Biffarna kan ni hitta i frysdisken på Ica, Hemköp och Willys. Nu till receptet, vill ni hänga med hem till Sofias kök? När Sofia och jag fnulade på vad vi skulle laga tillsammans med Chili Lime ärtibiffarna landade vi ganska snabbt i en fylld pita med krispiga grönsaker, något picklat och Green godessdressing. En ljuvlig grön yoghurtdressing med massa koriander, avokado, spenat och persilja. Perfekt till de varma nystekta biffarna. Så här gör du dressingen: Green godessdressing 🍃 2 dl matyoghurt 2 msk olivolja 1 avokado 1 vitlöksklyfta, fint riven 250 g fetaost, smulad 1 kruka koriander 1 kruka persilja 2,5 dl bladspenat 1/2 citron, zest och saft efter smak Salt & peppar 100 g salladsärtor Mixa matyoghurt, olivolja, avokado, vitlök, fetaost, örter och spenat till en slät dressing och smaksätt sedan med citronzesst, citronsaft och salt och peppar. Strimla salladsärtorna och toppa dressingen med innan servering. Ett härligt sätt att servera ärtbiffarna på är att steka dom i smör, värma pitabröden i ugnen och låta alla fylla sina egna bröd med grönsaker och tillbehör. En krispig sallad med fänkål och morot passar perfekt, så gott med något crunchy och syrligt till. Fänkål och morotssallad 🥕 1 fänkålshuvud, inklusive toppar 2-3 knippmorötter 1 färsklök 1/2 citron, zest och saft 2 msk olivolja Salt och peppar Hyvla fänkål, morot och lök och riv och pressa över citronzest och saft. Smaka av med salt och peppar och toppa med de späda fänkålstopparna. Slutligen för den där lilla touchen som pirrar på tungan en snabbpicklad rödkålsallad. Snabbpicklad rödkål 🥬 1-2-3 lag 1/2 litet rödkålshuvud 0,5 dl ättika 12% 1 dl strösocker 1,5 dl vatten Strimla rödkålen fint och lägg i en ren stor glasburk. Koka upp lagen så sockret smälter och häll över den strimlade kålen. Låt svalna. Kålen håller ca 1 vecka i kylen. Så mysigt i Sofias kök! Hängde ni förresten med i cookalongen på min Instagram live? Om ni missade den och vill laga de här urgoda rätterna med oss hemma hos mig, klicka här! Slurp! Hoppas ni testar receptet. Puss 👩🍳🍃 Foto: Mira Wickman