Igår lagade jag den kanske godaste vårlunchen jag ätit, jag vet inte, någonsin? Den var ett av recepten som tillhörde Linas matkasses nya originalkasse med 70% ekologiska varor. Här kommer först ett erbjudande till er som inte har en matkasse än (så smidigt, gott och praktiskt ju!) så tar vi receptet sen. Ni får alltså testa nya Linas Originalkasse 70% eko till det grymma priset 599kr (ord. 999kr) och får en gratis skärbräda från Scandinavian Design factory (värde 245 kr). Använd koden TACKBILLGREN eller klicka HÄR. Det finns många andra härliga matkassar att testa som ny kund också, och nu får ni 50% rabatt samt en gratis välkomstgåva om ni beställer! Klicka HÄR! Då kör vi receptet! Håll i er, det här blir gott. Jag valde att testa detta, fastän det stod att det var ett "tufft" recept upplevde jag det som himla snabbt och enkelt. De här grejerna skulle man använda. Det kändes verkligen som att man fick riktigt mycket saker i kassarna, inga halvfabrikat och massa härliga färska ekologiska råvaror. För 4 personer: - 900g småpotatis - 1 rödlök - 250g sparris - 200g minimorötter - 400g varmrökt lax - 4 ägg - 1/2 knippe salladslök - 1 kruka dill - 1 citron - 1/2 dl gräddfil Börja med att sätta på ugnen på 175°C och skiva potatisen i ca 1-2 cm tjocka skivor. Ner i en kastrull med vatten och salt! Sen är det dags att hacka primörena och den röda löken. Spara sparrisknopparna i en skål. Stek primörerna i olivolja. Och sen den färdigkokta potatisen. Tryck till med stekspaden lite grann så de mosas en aning. Blanda allt i en ugnsform och gör fyra små hål. Knäck i äggen där i! Toppa med den varmrökta laxen. Skjuts in i ugnen! Det tar ca 15 minuter skulle jag säga. Medan formen är i ugnen så kan man fixa med garnityren. Jag glömde sparrisen men den var god rå ändå. Hacka dill och salladslök grovt. Dags att duka! Vi åt lunchen i all arbetsröra, som det kan vara en vanlig tisdag med småbarn och jobbkaos. Men det var mysigt ändå. Kolla, god! Wow, så imponerad av vad jag precis svängt ihop. Toppa med rivet skal av en citron. Dillen, salladslöken och sparrisknopparna. Klart! Alltså hjälp vad gott och somrigt. Fransk bondmat! utropade Pontus. Ja, svårare än så behöver det inte vara. En ekologisk, enkel vardagslunch för fyra personer, som om man räknar ut det med erbjudandet kostade oss 60kr totalt, 120kr om vi hade varit fyra personer. :) Har du redan testat Linas matkasse men vill prova igen med ett bra erbjudande, klicka här! Det var allt, ha en härlig matvecka nu! Translation: A post in collaboration with Linas matkasse.