Pizza är bland det godaste och enklaste jag vet att laga. Det finns ju en del knep som man kan använda sig av för att få till degen riktigt knaprig och fyllningen extra smakrik. Man kan göra enkla pizzor och lyxiga pizzor. Idag tänkte jag dela med mig av två recept som blev så goda att jag nästan ramlade av stolen själv om man får säga så om något man lagat? Jag rekomenderar alla att göra dessa, kanske till midsommar? Tänk att klippa mindre bitar och lägga upp på en skärbräda, duka upp i trädgården under de kulörta lamporna under ett träd och äta tillsammans. Åh. <3 Nu till recepten! Allerum, som ni säkert känner igen som de vällagrade och goda hårdostarna, han nu kommit med två nyheter! Nämligen Allerum Crème. Mjuka hårdostar med stark karaktär. När jag hörde om ostarna kom jag direkt på att de borde ju passa utmärkt som bas till pizza blanco? Alltså vita pizzor utan tomatsås. Jag älskar nämligen svenska klassiska somriga ingredienser på pizza, och vad kan då vara bättre än färskost med smak av lagrad Allerum? Vi börjar med den här som heter karaktär och smakar lagrad prästost. Till prästostpizzan som jag kallar Midsommarpizza för den är så festlig och somrig valde jag tunt skivad och kokt (ca 7 minuter) färskpotatis, finhackad rödlök, gräddfil, dill och löjrom som topping. Hur mycket av allt man vill ha kan man välja själv, men jag tog ca 6 potatisar, 1/2 lök, 50g löjrom och en burk Allerum Karaktär. Det räckte perfekt till en pizza. Själva degen gör jag alltid på detta receptet. Halva receptet räcker till precis två pizzor. När degen jäst delar jag den i två och kavlar ut den första pizzan. Jag förgräddar pizzabotten i min gasugn långt ner i ugnen i fem minuter först och sen brer jag på Allerum Karaktär. Sen på med den skivade och kokta färskpotatisen, lite ringlad olivolja, salt och peppar. Sen gräddar jag den först fem minuter i min gasugn långt ner i ugnen. Har man inte gasugn kan man ha undervärme enbart. Sen flyttar jag upp pizzan i ugnen och kör bara övervärme i ca tre minuter. Då blir den perfekt! Låt pizzan svalna lite innan du toppar den och gör den klar. Annars smälter gräddfilen. Nästa pizza, som jag kallar Trädgårdspizza för den är så grön och härlig, valde jag sex stycken sparrisar som jag delade på längden, ett knippe ramslök (man kan ju ta mangold eller spenat om man inte har tillgång till ramslök), en hel ekologisk, tvättad och tunt skivad citron, en näve hasselnötter och en hel burk Allerum Cheddar. Samma med pizzadegen här. Först förgräddade jag den i fem minuter och sen bredde jag på färskosten och toppade med resten av ingredienserna. In i ugnen på undervärme i ca sju minuter och sen övervärme i ca tre minuter. Medan den är i ugnen gjorde jag klart Midsommarpizzan. Titta vad fin den blev! Med små öar av löjrom, gräddfil, hackad lök och dill över hela och en klyfta citron på mitten. Perfekt pizzabotten, som håller hela den välfyllda pizzan när man äter! En sån lyx att få detta goda på midsommar, ni måste verkligen prova, och Allerumostarna passade oerhört bra till, det menar jag verkligen! Ha en härlig pizzasommar allihopa, och bjud över vänner och familj på middag i trädgården om ni kan! ?