Det här är ett sponsrat inlägg. Idag ska visa exakt hur jag gör min supergoda, enkla och nyttiga go to-rätt kaneldoftande böngryta! Zerazza frågade mig om jag ville komma och leka proffstv-kock och laga min favoriträtt och självklart ville jag det. Dessutom får ni 10% på deras lyxiga sortiment just nu! Grytan jag använder i filmen har jag ju själv hemma i en annan färg så det känns helt rätt att rekommendera. Okej nu kör vi! Detta behöver du för 2 personer: Till böngrytan: - 1/2 burk ekologiska kikärtor - 1/2 burk ekologiska stora vita bönor - 1 stor morot - 1 stor vitlöksklyfta - 1 burk ekologiska krossade tomater - 1 skvätt grönsaksfond, gå på känsla här! - 1 kanelstång - 1 tsk mald kanel - 1 krm spiskummin - 1/2 tsk paprikapulver - salt och peppar - bladpersilja - 1/2 paket ekologisk fetaost - 2 nävar mixad sallad - 1 skvätt olivolja - 1 skvätt honung Till matvetet: - 2 dl matvete - 3 dl vatten - 1 stor vitlöksklyfta - 1 skvätt grönsaksfond Så här gör du: Börja med att hacka moroten i tjocka stavar och fräsa den tillsammans med en klyfta hackad vitlök i olivolja i en gryta. Häll på krossade tomater, grönsaksfond och honung. Häll även i alla kryddor. Rör runt och låt det puttra på låg värme. Gör matvetet under tiden. Koka upp vattnet i en kastrull, häll i matvete, hackad vitlök och grönsaksfond. Koka på låg värma till matvetet sugit upp all vätska och blivit mjuk, ca 15 minuter. När matevetet är mjukt, smaka av grytan och häll i sköljda bönor. Rör runt, salta och peppra och servera med smulad fetaost, persilja och mixad sallad! Ringla olivolja på toppen och enjoy! Hoppas ni gillade filmen och grytan! Puss. I samarbete med Zerazza. Translation: A movie I made together with Zerazza making my easiest and most delicious cinnamon bean stew!