Bästa helgsysslan tycker jag är att få laga mat i lugn och ro, sätta på härlig musik och bara ta min tid. Så detta gjorde jag i lördags, häng med och spetsa öronen nu för här kommer härliga och enkla recept! Zeta har så himla många goda ingredienser, och ungefär här började min hjärna gå igång på vad som skulle stå på lördagskvällens meny. Att komma på vad man vill laga är ju halva nöjet. Jag utgick från dessa varor från Zeta, kikade in på deras inspirerande Instagramkonto och gick även loss i min Pinterestmapp to eat. Sen bestämde jag mig! Det skulle bli en pasta för det är så gott, en ljummen vegetarisk proteinrik sallad för min syster är glutenintolerant och nästan alla gäster äter bara grönt och fisk. En göttig burrata med tryffel, hasselnötter och tomat för det är det godaste och vackraste jag vet, kronärtskockor för det finns så fina i butikerna nu och små enkla men smarriga förrättssnittar för alla är ju hungriga när de kommer. En italiensk superfest alltså. Åh så kul! Viktigt med bra arbetsytor när man ska laga mat. Olivoljan och rosébalsamvinägern hamnade på marmorbrickan vid spisen. Redo att smaksätta. Och efter en tur till mataffären hade jag alla goda ingredienser på bordet! Mmm, färsk hummer! Så gott med skaldjur så här års tycker jag. Mängder av goda grönsaker, persilja, vitlök och citron. Jag började med att skiva jordärtskockorna och knäcka bort stjälken på kronärtskockorna. Jag bara vrider de fram och tillbaka några gånger så följer trådarna med. På med ugnen på 200°C. Sen delade jag hummerköttet i mindre bitar och fräste allt förutom klorna i massa olivolja, vitlök, tomat persilja och så det viktigaste av allt, hummerjuicen! När det blivit varmt och rört ihop sig drog jag av det från plattan. Fyllde en stor kastrull med vatten och kokade kronärtskockorna med salt och citron i ca 45 min tills det är lätt att dra av ett blad. I en annan kastrull kokade jag pastan, valde Zetas supertunna och goda variant Cappelini och vände ihop med såsen. På med hummerklorna, olivolja och massa persilja. Jordärtskockorna åkte in i ugnen med olivolja, vitlök och salt tills de blev gyllene. Under tiden fyllde jag krustader och Vol-au-vent med svampröra med tryffel och kronärtskockscreme. Så otroligt enkelt och gott. Mamma tyckte det här vad det godaste på hela bordet sen, haha, så det är ett utmärkt tips till nyår för den som vill få ihop något smarrigt snabbt! Smördegsformarna höll sig krispiga i flera timmar dessutom så det går verkligen att förbereda. Jag toppade med lagrad parmesan, olivolja och persilja. Till den ljumna salladen hade jag Zetas linser och blandade ekologiska vita bönor, ruccola, de ugnsrostade jordärtskockorna, Zetas marinerade kronärtskockor och leccinooliver. Toppade med Zetas urgoda buffelmozzarella som jag är djupt beroende av, persilja, olivolja, citron, flingsalt och nymalen svartpeppar! Så gott blev det! Till alla goda och vackra tomater hade jag Zetas krämiga tryffelburrata. På toppen hackade hasselnötter och olivolja. Så enkelt men otroligt gott och vackert tycker jag. Och kronärtskockorna serverade jag så som Sandra lärt mig, fast med skivad citron runt om. Är så glad för min nya vitlöksfläta också! Tänker att det är steg ett till att bli Italiensk mästerkock. Så här blev det när det var klart. En riktig fest! Men faktiskt oerhört osvårt att göra. Älskar att få tillfälle att använda alla stora fat. Göra många olika grejer som alla kan dela på runt bordet. Perfekt som nyårsmiddag kanske? Mycket godare och roligare än en vanlig piffad trerätters. Älskar att dela på maten! På eftermiddagen började det mörkna och jag tände ljusen. La fram porslin och linneservetter. Nöjd kock! Man får väl provsmaka? Och sen kom hela min brokiga familj och åt upp allt det goda! Så himla härligt att få bjuda de man älskar på middag, äta tillsammans och bara prata och vara utan krav. Livets belöning. ?