Påsken närmar sig med stormsteg och här kommer två megasnabba, superenkla och framför allt jättegoda recept som passar påskbordet perfekt! Först en krämig sill med smetana, gräddfil, dill, rödlök, regnbågsrom och 5-minuterssill från Abba som man snabbt lägger in själv! Här kommer receptet: Elsas romsill: - 1 pkt 5-minuterssill från Abba - 2 dl smetana - 1 dl gräddfil - 1/2 rödlök - 1 knippe dill - 50g regnbågsrom - flingsalt - svartpeppar Blanda alla ingredienserna förutom sillen och spara lite rom att toppa med. Häll av lagen från 5-minuterssillen och varva den krämiga smetanaröran med sill i en glasburk. Toppa med rom, lite dill, rödlök och en citronskiva. Så otroligt gott! Och vackert att ställa fram på bordet. Till den krämiga romsillen passar det extra gott med en klar sill med mycket syra som denna från Abba Earl Grey citrus och honung. Den innehåller bitar av grape och apelsinskal och jag som älskar bergamott och tesmak i mat tror att denna kommer bli en given favorit. Till påskbordet ville jag också göra en grej som jag har tänkt på länge. Nämligen en kaviarröra som jag brukar sluka när jag är på Sturehof. Enkla smaker och så in i norden gott. Här kommer receptet, lovar att det kommer bli succé på påsklunchen! Kaviarröra till knäckebröd: - 2 dl vispad vispgrädde - 1 liten msk riven pepparrot på burk - 2 msk rökt kaviar - 1 knippe dill, finhackad - rejält med svartpeppar Blanda ingredienserna i en skål och låt stå någon timme i kylskåpet. Forma med sked och ät med knaprigt knäckebröd! Så himla gott allting! Hoppas ni testar till påskbordet. Puss! 💛