I samarbete med Eriks såser I fredags skulle jag ha middag hemma. Titta, Elsas bistro med egna menykort och allt! Det var Eriks såser som frågade mig om jag ville laga något som skulle passa deras nyhet Bearnaise Parisienne och visst kunde jag det! Den nya bearnaisen som är ett gästspel under 2017 är inspirerad av Paris variant på såsen, lite fylligare och syrligare än vanlig bearnaise. Med mer schalottenlök, dragon och persilja! Jag bestämde mig för rödbetsburgare med en gurksallad, bakade parmesanpotatisklyftor och Bearnaise Parisienne till det såklart. Plus en syrlig efterrätt som jag längtat så efter att få göra. Köket var redo för mig att sätta igång i, jag började förbereda middagen redan vid tretiden. Älskar att sätta på lite northern soul och preppa i god tid, ta fram alla råvaror och hinna göra det där lilla extra. Först bestämde jag mig för att dekorera lite glas till fördrinken. Man behöver kupade champagneglas, snöre och brudslöja. Sen knöt jag små buketter av brudslöjan. och knöt sedan fast själva buketten på glaset. Nästa steg i förberedandet var att göra desserten! Det är så bra när det mesta går att förbereda på en middag. Jag hade köpt fina citroner med bladen kvar på matmarknaden i Sturegallerian och riktigt god citronsorbet. Sen skar jag bort toppen på citronerna, en pyttebit under så de kan stå, gröpte ur med en sked och fyllde med sorbet. Tada! Så fina och barnsdomsromantiska tycker jag dessa är! Skjuts in i frysen. Efter det var det dags att förbereda burgarna. Jag hittade ett recept på green kitchen stories på rödbetsburgare med fetaost. Först rev jag sex små färska rödbetor och en liten gul lök ner i en bunke. I med två pressade vitlöksklyftor, ströbröd, två ägg basilika och 1,5 paket fetaost. Sen formade jag burgare som fick vila ett par timmar i kylen innan jag stekte dem i smör. Toppingen på burgarna var mango, avokado, tomat och sallad. Saftiga fräscha smaker! Nästa steg var gurksalladen. Den bestod av lime, jalapeno, chiliflakes, olivolja, salt och peppar. Och så tunt tunt skivad gurka såklart. Perfekt med något snabbpicklat till burgaren! Sist ut gjorde jag potatisklyftor av mandelpotatis, ringlade olivolja över och rev massa parmesan. Trix för megagoda potatisklyftor! Perfekta att doppa i bearnaisen. När maten var preppad så mycket det gick var det dags att duka. På med en mörkblå linneduk som jag köpt på Posh living. Och sen på med resten. Det blev så fint! En mörk duk kan verkligen göra middagsdukningen mer dramatisk. Det är så fint mot vita tallrikar också. Efter det gjorde jag det sista piffet. Tände ljusen. och sen kom gästerna! Amina och Aleksander. Vi drack Kir Royal, dvs svartvinbärslikör med torr cava. Sandra och Pontus var också med. Vi ska allihop åka till Italien i sommar tillsammans förresten. Efter en liten stund var maten klar. Vinet hälldes upp. och burgarna monterades. Det passade verkligen superbra med bearnaisen till vegoburgarna och parmesanklyftpotatisen. Det var great success med citronerna till efterrätt kan jag lova! Efter någon timme vaknade Lynn och ville såklart absolut vara med och prata om sommarens semesterplaner, han ska ju också med och poolhänga bland vinrankorna. När klockan var 23 hade vi hunnit höra massor av anekdoter, planera lite inför sommaren, äta massor med bea, dricka en del vin, lyssna på 60-talshits och till slut slocknade vi. När jag vaknade dagen efter var det 1 april och Pontus lurade mig att Amina låg kvar och sov i soffan i vardagsrummet, haha. Bra kväll ändå, så mysigt och gott allting! Älskar att ha middag och egen bistro. Translation: In collaboration with Eriks såser. A full friday night dinner with friends and loads of lovely food and drinks!