Äntligen prunkande trädkronor, grönt gräs och värmande brisar! Sommaren är så himla välkommen. Härom veckan när jag fortfarande var i Stockholm packade jag en välfylld picknickkorg till lunch och gick ner till vår park utanför huset där jag har loppisar, åker med Lynns nya favoritbil och hänger med föräldralediga kompisar, som denna dag. Jag skulle nog säga att efter alla år av att packa picknickkorgar har jag hittat den ultimata mixen av grejer. Det ska vara fräscht, salt, sött, läskande och färgglatt. Inte kladdigt, inte trist, bara göttigt, vackert och liksom ett med naturen man äter den i! Jag packade ner ett gäng drycker från nya helt ekologiska Honest organic. De har allt man vill läska sig med på picknicken. Iste, kall kaffe och lemonad. Som alla innehåller mindre socker är vanligt. För att väga upp det, hehe, gjorde jag nutella och bananfyllda croissanter med flingsalt. Finns ju inget godare. Parken Blekingetäppan bakom mitt hus är ju öppen för alla, fullproppad med träd och perfekt för en snabb lunchpicknick en arbetsdag. Här sitter skolungdomarna och gör sina läxor, barnen lär sig cykla längs med grusvägarna och soldyrkarna flyttar sin handduk med solens gång. Jag tänker att bor man så här nära en park måste det ju utnyttjas, så jag bjöd över mina kompisar Alice och Tove. De skulle ha med sig sina kids så jag packade en liten extrakorg med leksaker och dryck till dom också. Så vi vuxna skulle få lite prat och matro. Sen dukade jag upp på filten. Iskall iskaffe så här i värmen ändå. Och lemonad, den somrigaste drycken av dem alla. Perfekt med mindre socker, så man verkligen kan släcka törsten. Jag tycker alltid syrligt är godast ändå. Förutom bakverk, små miniyoghurtar och chiapudding packade jag en burk med färsk frukt och bär. Gjorde mackor med avokado och fetaoströra, här kommer receptet: För 2 personer: - 4 skivor gott frukt och nötbröd - 2 mogna avokados - 1/2 paket fetaost - flingsalt - chiliflakes - 1/2 msk olivolja - 1 näve ruccola Mixa ihop avokadon, fetaosten och olivoljan med en gaffel. Klicka på två av brödskivorna. Toppa med ruccola, flingsalt och chiliflakes. Lägg på de två resterande brödskivorna. Bind runt smörgåspapper med hampasnöre, klart! Ananas, hallon, jordgubbar och blåbär i en loppisfyndad burk. Lätt att ta med och lätt att äta ute. Sen satt vi här och pratade om 5-årsplaner, jämställdhet i relationen och att sova borta från barnen. Och åt såklart! Alla måltider borde intas utomhus från och med nu! Här kommer lite picknicktips på grejer man kan fylla korgen med: ❀ Riktiga glas och något kallt (viktigt!) läskande att dricka, tips är att ha en kökshandduk i frysen och sen vira runt flaskan! ❀ Goda krämiga ostar ❀ Baguette och kex ❀ Frukt ❀ Riktiga kökshanddukar, bestick och helst tallrikar också ❀ Något gott hembakt, tex min ricotta och hallonkaka eller choklad och apelsin pain au chocolate ❀ Nötter och chips ❀ Pizza i småbitar ❀ Jordgubbar såklart och har man barn med sig rekommenderar jag en leksakskorg till dem, annars har jag följande tips för bästa picknickupplevelsen: ❀ Ta med ett riktigt klurigt pussel ❀ Spela backgammon eller kallaha ❀ Ta med en kortlek ❀ Titta på utebio, i Stockholm håller Filmfestivalen i utebio tre dagar i rad i Augusti ❀ Spela krocket eller kubb ❀ Gosa med hundar ❀ Lös lördagskrysset i DN ❀ Eller bara ligg på rygg, studera molnen som blåser förbi, lyssna på musik och låt dagen försvinna iväg!