Söndagar är ju den bästa brunchdagen! Man är inte stressad, men vill verkligen squeeza ut de sista dropparna av helgen. I söndags hade jag en sån brunch, i samarbete med Tropicana! Juice kan vara NFC (not from concentrate) och FC (from concentrate). Juice från Tropicana är NFC och består alltid av 100% juice, aldrig från koncentrat. Äpple är min favorit. Om ingen hejdar mig dricker jag en halv sån här, hehe. Pontus är en riktig apelsinjuicekille, så tur att vi hade båda sorterna då! Känns lite hotellyxigt att ha flera juicer att välja mellan till brunchen, och hotellkänsla är ju min nya bästa stil på dukning. Den Köpenhamnsinköpta brödstället var framme såklart. Måste använda det varje helg känner jag för att få igen värdet eftersom det var så dyrt. Det godaste på menyn var bananbröd med dulce de leche, skivad banan, vallmofrön och flingsalt. Jag gjorde bananbrödet på lördagen efter detta ↓ recept, sen skar jag tjocka skivor, bredde på lite karamelliserad mjölk (som går att hitta på burk i vanliga matvarubutiker på bakhyllan), hade på banan, vallmofrön och flingsalt som sagt! Så fruktansvärt gott. Måste testas! Bananbröd: 100 g smör + lite till formen 2 msk potatismjöl (till formen) 1 dl socker 2 ägg 4 mogna bananer, mosade + 1 hel att garnera med 3 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 1/2 tsk äkta vaniljpulver 1 tsk kanel 1. Börja med att vispa smör och socker fluffigt med visp. 2. Mosa bananerna med en gaffel och häll i smör och sockerblandningen. 3. Toppa med två ägg och rör ihop allting. 4. Blanda de torra ingredienserna vid sidan av och addera till det andra. Rör ihop. 5. Fyll en smörad och potatismjölad form med smeten. 6. Halvera en banan och lägg på toppen. 7. Grädda i ugnen på 175°C i ca 1 timme. Låt svalna! För att få till hotellhelgkänslan mer fyllde jag små dricksglas på fot med rysk yoghurt, ekologiska blåbär, honung och valnötter. Jag hade dessutom köpt ett valnötsbröd och kokat ägg. Som man kunde ha på mackan med lite skivad avokado, chiliflakes och olivolja. Blodapelsin i skivor och bär till det! Fast juicen var ju huvudpersonen. Ett glas av Tropicana är 80% av det rekommenderade dagliga intaget av c-vitamin. Något som jag verkligen försöker proppa i mig så här års på alla sätt. Även om vi hade kunnat ville inte Pontus, Lynn och jag proppa i oss hela brunchen själva, så vi bjöd över Siri, Viktor och Lizzie! Lägenheten badade i sol och det fanns mycket nytt och spännande att prata om. Sen var vi hungriga och körde. Finisar. Lizzie gör en macka. Viktor frågade om man fick ta hur mycket juice man ville. Ja kör bara, det är söndag. Allt såg så gott ut och alla var hungriga som tur var. Vi slog oss ner på den soliga sidan av bordet. Lynn var också med. Fem plus på bananbrödet och hallonen. Jag älskar mitt vardagsrum/kök. Vill att det ska vara fullt av folk jämt. När vi ätit klart lämnade vi en fin röra efter oss. Lekte lite i Lynns rum. Och satte oss sen för att spela tv-spel! Det blev Mario Kart och Zelda. Lynn fick en egen urkopplad handkontroll som han körde med <3. Och i sovrummet låg Mira och latade sig, lagom bit bort från skramlet och utropen i vardagsrummet. På eftermiddagen låg vi så här bara och tog det lugnt allihop. Och vid fyra när min familj kom över för att leka med Lynn vinkade vi hej då. Efter en helt underbar söndag med fina vänner som känner sig som hemma i min soffa. Bästa jag vet! Tropicana har en rolig tävling också som ni kan delta i här och nu om ni vill! Du och din familj kan vinna en weekend till Tropical Island! Ett 66 000 kvadratmeter stort semesterparadis och badlandskap strax utanför Berlin. Här finns vattenfall, laguner, restauranger och spa. För att vara med och tävla, svara på frågan vad NFC betyder och motivera varför just du ska vinna. Glöm inte att skriva din mailadress. Vinsten gäller två vuxna och två barn upp till ett värde på cirka 20.000kr. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Lycka till nu, och ha en superhärlig helg!