Nu har vi haft vårt Marbodalkök i två månader och det känns så himla fantastiskt! Att få kliva in i den här tiden från renovering, hämtmat och stökigt hemmaliv till ett sprillans nytt, varmt, vackert och supersmart kök som dessutom är perfekt för oss har varit räddningen. Den otroligt underbara känslan av att kunna laga mat tillsammans, njuta, ha roligt, städa undan enkelt och samtidigt fått ut ett rum till Lynn från utrymmet, vilken skatt. Jag har upptäckt en ny kärlek till att laga mat! Som många andra den här våren. Nykär i råvarorna, få lägga upp fint och härligt inför kvällens middag i ett loppisfyndet trätråg. Laga mat med Sofia! Älskar vår inbyggda kyl och frys, som iofs redan ser ut som ett kaos inuti, men alltid ser superfina ut utanpå. Och ovanpå! Här förvarar jag massa vaser och en enorm pelargon. Jag har ju en grej för enorma pelargoner. Måste ha en i varje rum. Vårt kök ska bara få det finaste. Riktigt bra mat, god och njutbar från handling till dukning ska få finnas här. Jag älskar vår enorma spis. Sex plattor att koka kronärtskockor på om vi vill. 80 cm djup bänkyta att laga mat på. En hylla över pardörrarna för vin. Världens vackraste blandare från Sekelskifte. Köket hör ihop så fint med vardagsrummet. Det liksom brer ut sig genom det gamla 1700-talsskåpet och matbordet. Det blev så bra med färgen och andra val vi gjorde, som inga överskåp och inget kakel. Än så länge saknar jag inte ett utrymme, vi får plats med allt vi behöver, och har inget lager av utgångna quinoapåsar eller tusen plastbyttor längst bak någonstans. Bara det vi verkligen vill ha, använder och njuter av. Det är så mysigt att stå där inne på kvällarna nu när solen täcker hela spisen, lyssna på musik och laga mat tillsammans med min familj. Duka upp på de vackra tallrikarna och känna att det föll så fint på plats allting. Älskar mitt kök, det blev bättre än jag tro till och med. Som ett stökigt, brokigt, lugnt, matlagningsvänligt, enkelt, varmt och snällt Paris-kök. Fast här på Mosebacke. Foto: Mira Wickman