Nu kommer här ett pang-recept och en pang-deal till alla som vill äta mer plantbaserat men kanske inte riktigt vet hur man får i kidsen grönsaker och vad man ska hitta på till middag? I fix! Mat.se är en mataffär på nätet som hjälper dig att handla smart, billigt, miljövänligt och även bär hem maten till dig. Nu har de dessutom en rabattkod för alla, nya som befintliga, kunder. Skriv in FOODSPRING100 när du handlar så får du 100kr rabatt när du köper mat för över 700kr. Nu till vardagsreceptet! Vegobolognese med aubergine för 4 personer Du behöver: - spagetti för 4 personer - 1 liten aubergine - 1 burk körsbärstomater - 2 små morötter - vegofärs (jag måttade bara 2 mindre vattenglas, vet tyvärr inte exakt vad det är i dl då vårt mått för tillfället är en badleksak...) - 6 st soltorkade tomater (de utan lake är godast!) - 1 sharlottenlök - 3 klyftor vitlök - 1 msk honung (honung kanske inte är veganskt inser jag nu? Isf går det att byta mot annan sötning såklart) - flingsalt med rökt smak - olivolja - nymalen svartpeppar - färsk basilika Sätt först en stor kastrull med saltat vatten på spisen för spagettin. Hacka sen auberginen, löken, vitlöken och de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Fräs i rikligt med olivolja i ca 15 minuter i en stekpanna på låg värme. Riv i morötterna, häll i färsen, tomaterna, en skvätt vatten, salta, peppra och ringla över honung. Riv i lite basilika och puttra på låg värme i ca 5 minuter. Snurra upp spegattin med en stor gaffel i pastasleven och lägg upp på en tallrik. Toppa med flingsalt och färskmalen svartpeppar och olivolja. Så oerhört gott. Den här vegobolognesen smakar verkligen mycket! Den är dessutom perfekt att göra en stor mängd av och frysa in. Varför inte servera med majstorrtillas och koriander en annan gång, eller som fyllning i en lasagne? Klart slut från köket, ha en mysig dag! ?