Här kommer ett gäng bilder från en solig vabbonsdag förra veckan! Jag skulle laga och fota ännu ett härligt och enkelt men gott vegetariskt recept till mitt samarbete med Mat.se och man kan väl säga att det passade extra bra just denna dag att få kassarna hela vägen till dörren. Vi var nämligen aldrig utanför den. Mira hängde inne med oss, och eftersom hon är så dålig på att fota fick jag fixa bilderna på mig själv med kamerautlösaren. Men modella är hon bra på! Mat.se är alltså en tjänst som är som vilken välfylld mataffär som helst, fast på nätet. Det bästa är att du får hjälp att handla om du känner dig oinspinspirerad, kan spara vardagslistor som du återkommer till, göra handlingen ekologisk med ett klick eller närodlad om du vill det. Dessutom slipper du bära kassar utan får allt hem till dig snabbt och smidigt utan att lämna stolen. Ett vabbruari life hack alltså! Jag gör ju olika recept varje månad och den här tiden på året är perfekt för en god och värmande soppa. Nästa vecka är det ju dessutom sportlov! Mat.se gör det enkelt att planera hela veckans mat, oavsett om man ska bort över lovet eller om man är hemma och ska iväg på utflykt. Soppa är ju en superbra måltid för utomhusaktiviteter dessutom. Till soppa tycker jag att man ska få ett gott bröd, så det ska jag göra här och visa er. Det är nämligen ett pizzadegsrecept, perfekt att göra flatbread av och idag står trädgårdsbröd på agendan. För två stora pizzor behöver du: - 50g jäst - 1/2 dl olivolja - 2 tsk socker - 1 tsk flingsalt - 3 dl ljummet vatten - 7 dl vetemjöl För dekor: - färska örter, ruccola och flingsalt Smula jästen, häll i socker, olivolja, salt och ljummet vatten. Det ska vara 37 grader. Rör runt med en träslev. Tillsätt ca 6 dl av mjölet (resten är till utbakning) och forma till en härlig deg och jäs under bakduk i ca 30 minuter. Mira var med hela förmiddagen och detta bakades till ljudet av professor Balthazar som kommit till SVT. Har ni sett? Såååå fint. Älskar att vabba när det är mysig tv på i bakgrunden och alla är nöjda. Dags för soppan! På menyn står en ugnsrostad tomatsoppa. Den är verkligen ljuvligt god! En riktig bjudsoppa. För ca 4 portioner: - 8-10 stora tomater - 2 silver eller bananlökar - 4 klyftor vitlök - 3 dl grönsaksbuljong - 1 burrata - 1 kruka färsk basilika - pesto - flingsalt, olivolja och nymalen svartpeppar Det är så härligt med rena och enkla smaker tycker jag. Först delar jag tomaterna, krossar vitlöken och skär löken i mindre bitar. Ringlar över lite olivolja i en ugnssäker form. In i ugnen på 225°C i ca 40 minuter. Nu är degen jäst! Kavla ut till två rektangulära former på det sista mjölet. Pensla med lite olivolja och dekorera med färska örter och ruccola. Så det blir en trädgård! In i ugnen på 225°C i ca 15 minuter. Under tiden, mixa tomaterna och löken, addera buljongen, hackad basilika och låt puttra. Smaka av med salt och peppar och mixa med stavmixer. Avsluta brödet med lite flingsalt. Klart! Tänk detta efter en åktur på isen, långpromenad i naturen eller efter skidbacken. Så härligt! Toppa soppan med burrata, chiliflakes och lite pesto. Om du inte har testat Mat.se har jag ett supererbjudande idag. Använd koden BILLGREN när du handlar för över 700:- och få 200:- rabatt. Gäller nya kunder tom 28/2-2019. Passa på att testa nu inför nästa veckas lov så kan du fokusera på annat än mathandling. Det var den tomatsoppan, och om jag klarar av att svänga ihop detta med sjukt barn hemma plus fota så kan alla. Ha en underbar dag! Puss! ??