Annons
Annons

Stora listan om min sommar


 

Dags för årets sommar och semesterlista! Jag skrev den första gången 2015, och här hittar ni 2016 och 2017-års version. Bara fyra dagar till avfärd, så här blir min sommar ↓

Vad ska du göra på din semester?

Annons

Jag kommer hänga på Gotland i vårt sommarhus som vi ju köpte förra våren och fick tillträde till 1 juli förra året. Detta blir alltså första sommaren med midsommar och Lynns födelsedag där, första av många tänker jag mig.

Ska du åka någonstans?

Nä. Så himla skönt! Lyxen att få åtta veckor att varva ner på. Obetalbar. Men jag ska ju åka runt på tusen loppisar och utflykter, date nights och några konserter och jobb. Allt på ön dock. Inte en fot på fastlandet denna sommar tänker jag mig, mellan 18 juni och 13 augusti. I höst vill jag dock åka på den första efter barn-resan med Pontus. Kanske till Paris! Hångel och rödvin till frukost och inte lämna hotellet som tonåringar föreställer jag mig.

Hur länge ska du vara ledig?

Åtta veckor ledigt. Fast jag bloggar ju varje dag samt har ett gäng stylingjobb och annat jag ska göra i huset.

Vad vill du verkligen hinna med?

Rensa ladan med Lizzie och Gustav, se lite mer av ön än förra året, ordna trädgården och hänga på stranden i timmar!

Vad tror du egentligen att du kommer göra?

Jag är hoppfull och tror på en lika solig sommar som förra året på ön. Där har vi ju flest soltimmar i landet så lite tur borde vi väl ha. Kommer bli en del plocka, städa och joxa också, med fyra sovrum och mängder av gäster.

Vad ser du mest fram emot?

Att få varva ner. Att få pynta gästrummen och göra fint för mina vänner och familjen. Att öppna dörren till vårt nyrenoverade badrum och ta en dusch efter en heldag på stranden. Att se Lynn naken hela dagarna i trädgården, odla och loppisfynda. Dricka vin och spela kubb med kompisar. Glömma bort veckodagarna. Planera middagen redan vid lunch. Åka iväg med Pontus i bilen till hemlig dejtplats. Ge Lynn minnen.

Vad kan gå fel?

Kan ju hända rätt mycket knas när man har ett stort gammalt hus. Sist gick ju varmvattenberedaren sönder på skärtorsdagen innan vi skulle få massor med gäster. Kan ju hända vad som helst med el och avlopp. Musinvasion. Fluginferno. Etc.

Vem kommer du vara mest med?

Lynn och Pontus som vanligt! Men också med Alek, Amina, Harriet, Sandra, Lizzie, Gustav, Mamma, Andrea, Helena, Sigge, Anna, Erika, Annaklara, Jon, Greta och alla som vill hälsa på!

Vad kommer du lägga mest pengar på?

Badrum är inte billigt att renovera så hela min utdelning från bolaget går till det.

Vad kommer du köpa inför semestern?

Nagellackborttagning och en mjuk linnemorgonrock.

Kommer du använda det?

Japp! Har stort behov märker jag idag med blått nagellack under det röda. Ska strosa runt i mjukt linne hela sommaren och ha noll tajta kläder.

Kommer du bli brun?

Hoppas! Förra sommaren blev jag det, så om solen visar sig ska jag kämpa fram lite fräknar iaf.

Vad vill du säga till ditt semester-jag?

Ta det lugnt, njut av soliga dagar, låt gästerna få sitt utrymme, be om hjälp, oroa dig inte, stressa ej, längta och planera, fota, skriv, sov och spring.

Vad kommer du äta?

Grillade skaldjur, kronärtskocka, mozzarella, tomater, vår egen potatis, salviapasta och solvarm frukt.

Vad kommer du dricka?

Vatten vi hämtat vid väggrenen (vi har ej kommunalt), min egen champagne, kryddigt rödvin och lemonad.

Vad kommer göra den här semestern extra bra?

Huset kommer kännas som vårt när vi anländer till skillnad från förra året. Vi har mycket vänner som kommer och myser och hjälper, det kommer visa sig hur vi vill ha det framöver. Jag har varit hos läkaren och kan njuta utan oro hela sommaren och dessutom blir det så fint inomhus att jag får pirr bara jag tänker på det!

Vad kommer du ha på dig?

Luftiga bomullskläder, morgonrock, kökshandduk runt håret.

Hur kommer du att göra dig illa?

Myggbett överallt som vanligt, skrubbsår, bränna på näsan.

Vad oroar du dig för?

Att jag bara ska vara stissig och orolig och nervös inför vad folk ska tycka om vårt hus, när det egentligen inte spelar någon roll och de kommer såklart trivas bättre om jag inte är stissig utan lugn. Kämpar.

Vad kommer bli extra speciellt i år?

Det är första året som huset känns som vårt, och första året vi firar midsommar och Lynns födelsedag där.

Hur kommer du minnas din semester sen i september?

Som en enda lång sörja av bad, middagar, bokläsning, solnedgångspromenader, frid och fröjd och utan stress. Hehe. Vi får väl se! Hur mycket ska vi betta?

(2)
(141)
(0)
5 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar