Annons
Annons

stora vintageguiden.


 

Nu så! Jag har sammanfört alla mina bästa vintage och second handaffärer i Stockholm till en komplett guide! För enkelhetens skull har jag delat in dem i olika grupper. Efter hur bra de är och var de ligger. Top fem tar vi först, så om man besöker Stockholm är det alltså omöjligt att missa dessa!

Annons

Top fem vintagebutiker.
thursday.stormy saturday.
old touch and burlesque festival!
bithday with mom!
thursday.
Old touch.
Upplandsgatan 43
– Detta är vasastans pärla. Ägd av underbara Birgitta och Marina. På Old touch hittar man alltid något vackert, gammalt och till bra pris. Jag älskar känslan av att 90% av butiksinnehållet är riktig vintage, gamla vackra saker och kläder. Här ratas nytt, dyrt och otympligt. På Old touch hittar man festklänningen, tårtspaden eller flugan. Det är också här jag fyndar större delen av mina skor, underkläder och hattar! För en hattälskare är butiken en dröm! Framför allt får man jämt ett proffsigt och kunnigt bemötande, och vill man hyra till maskerad går även det bra, till sinnessjukt förmånliga priser bör tilläggas! Den här typen av affär gör lite ont att tipsa om, för här vill man gå själv och inte stressas av att andra skarpsynta fyndare kniper den perfekta blåsan rakt framför ögonen på en! En butik som aldrig kommer falla för vintagetrenden och ta ockerpriser och gnugga händerna, här är det ärlig passion och inte pengar som driver ägarna!

vintage personal shopping saturday.
personal vintage shopping for a wedding dress.
saturday fun!
vintage personal shopping saturday.
weekend.
Beyond Retro Zinkensdamm
Brännkyrkagatan 82
– Beyond Retro är Sveriges största vintagekedja. Här kommer kläderna in i stora laster från USA och det märks! Inte ett plagg är trist och grått. Allt osar färg, form och personlighet! Här jobbade jag tre år som Press och PR-ansvarig och gav liksom tillbaka lönen i köpta plagg. Hela min garderob består av klänningar härifrån. Rutiga, prickiga, randiga och alltid till vettigt pris. Ger man butiken tid går det att hitta riktiga godbitar, här får man inte ha bråttom. På Beyond Retro återanvänder de material och syr nytt av sånt som är gammalt och ratat. Butiken osar hög modefaktor och är man osäker på vintage men gillar galet 90-tal har man kommit helt rätt! Här har jag fyndat båda mina bröllopsklänningar, alla tyllblåsor jag äger och de flesta brudklänningar till min uthyrning. Där vi svenskar varit lite försiktiga, och nu ångrar oss, kan vi hitta exakt vad vi söker här! Amerikanskt och more is more! Dessutom mängder av jeans, sport och herrvintage!

super friday!
super friday!
super friday!
personal shopping monday!
vintage personal shopping saturday.
Judits second hand.
Hornsgatan 75
– Att gå in på Judits är som att unna sig en lyxig ansiktscreme. Känslan är total upphöjning och förfinad guldkant i tillvaron. På Judits vet de hur man presenterar återanvända kläder. Här samsas Christian Dior solglasögon med Zara skor från förra säsongen, om det var en eftertraktad modell. Personalen har stenkoll på trenderna och det andas fransk modevecka här inne. Även om budgeten inte tillåter är ett besök hit är det absolut nödvändigt för ögonen. Vackrare vintageaffär går inte att hitta i Stockholm! Ska man sälja gamla designväskor, kappor, scarfs och accessoarer är det hit man ska gå, men glöm inte att tänka på säsongen! Inga badkläder runt jul och paljettjackor mitt i sommaren.

old flowers and new forties wedding gown.
christmas gifts for me.
Myrorna Ropsten
Kolargatan 2
– Från Myrorna i Ropsten har jag inga bilder. Inte för att det inte går att fynda där, tvärt om, det är helt enkelt för stort och rörigt och absolut ej fotovänligt. Till mitt jobb på Äntligen Hemma handlar jag nästan alla second handdetaljer här. Det är billigt, det finns mycket och nästan varje gång jag är här kommer jag hem med en favorit till vrakpris! Som 30-talsbrudklänningen jag köpte för 200 pix en gång som nu ska få gifta sig i juni, eller Shanghaifrukstskålen från Rörstrand som kostade 250 kr. Det ligger lagom nära stan, lagom långt bort och är mitt perfekta lördagsresmål! Toppen för möbler också.

vintagerunda!
new wedding dresses.
Stadsmissionen
Skånegatan 75
– Stockholms bästa Stadsmissionen ligger vid Nytorget. Här hittar jag en brudklänning per besök, och även om butiken ligger mitt i vintagemekkat SOFO går det alltid att finna något gammalt och vackert här! Allt från sandaler till mjuka koftor. Butikens personal är passionerade så det förslår och eftersom ruljansen är så stor är frekventa besök att föredra! Själv går jag varje helg.

Södermalm – Sofosaturday.
wednesday.
saturday.
sunday.
antikmässan och söndagsbrunch.
Beyond Retro
Åsögatan 144
Första Beyond Retro i Stockholm. En klassiker. Helt omöjlig att missa om man är i stan, måste ses! Ligger mitt i sofo-s bästa kvarter!

Grandpa
Södermannagatan 21
På vägen mot Nytorget kan man stanna här och kika in på nedervåningen! Där säljs det skolplancher och andra tjusiga industrimöbler!

Lisa Larsson
Bondegatan 48
En Stockholmsklassiker! Lisa Larsson kan allt om Pucci och om man söker en festklänning är this the place to look! Passa på att kika in i antikaffärerna som ligger bredvid! Himla fina saker där med!

Röda Korset
Östgötagatan 67
Knepigt att fynda kläder på, men ibland har man tur med prylarna! Min bästa pistagegröna 40-talssoffa kommer härifrån, 500 kr kostade den!

Myrorna
Götgatan 79
Ner mot Skanstull ligger ännu en Myrorna. Här har jag fyndat 30-talsbrudklänningar, 50-talsblåsor och porslin. Gå ofta, här härjar vintageproffsen!

Återvinnarna
Götgatan 105
Längst ner vid Skanstullsbron ligger stans mest bevarade loppis. Rota nere i källaren, har man tur stöter man på ett magafynd. Jag har köpt Emmafåtöljer och hattaskar här. Alltid billigt, och endast kontater!

Sivletto
Malmgårdsvägen 16
En riktig rockabillypärla för den som inte är noga med att kläderna är gamla på riktigt! Här har de en frisörsalong mitt i butiken och säljer nyproducerade underkläder i gammal stil! Passa på att ta en kaffe i cafét!

Södermalm – Mariatorget/Zinken
alla hjärtans dag.
vintagerunda!
vintagerunda!
vintagerunda!
vintagerunda!Emmaus Vintage
Peter Myndes Backe 8
Närmast sofo, precis vid Götgatspuckeln hittar man Emmaus egna vintageaffär. Det finaste och äldsta har plockats ut och placerats här! Titta in på vanliga Emmaus som ligger dörren till vänster när du ändå är här.

Modern retro
Wollmar Yxkullsgatan 9
Gammal klassiker. Kan vara så att den stängt igen nu, hört rykten om det!! Annars är Totte expert på skinn och jeans! En enorm källare full med dead stock och gamla skyltdockor!

Humana Second hand
Timmermansgatan 23
Perfekt för klubkiden. 90-tal och galna färger för den stilmedvetna som vet hur man tar fram det bästa i second hand.

Röda Korset
Honsgatan 56
En riktig modern röda korset helt vitkaklad och stilistisk. Som när ett slakteri möter en vintageaffär möter en välgörenhetsorganisation.

Stadsmissionen
Honsgatan 58
Ligger bredvid på Stockholms vintagebutikstätaste gata Hornsgatan. Bra för porslin, vinyl och prylar!

Brandstationen
Krukmakargatan 22
Den vackraste vintageaffären för möbler och inspiration man kan hitta! Här vill man flytta in, köpa alla gamla diamantringar och gå loss på persiska mattor. Ett besök hit är som en tidsresa. Glöm inte att prata med Christian i kassan, han kan mest om vintage av alla!

Herr Judit
Hornsgatan 65
Hör ihop med Brandstationen och är Stockholms bästa vintageaffär för herrmode!

Myrorna
Hornsgatan 96
En okej Myrorna med blandat utbud och helt okej fyndfaktor. Mycket gamla donerade Beyond Retrokläder dock och typiska söderpriser. Ändå bra!

Filippa K Second hand
Hornsgatan 77
För den klassiske designentusiasten! Här är all vintage från Filippa k!

City/Vasastan
super friday!
friday!!
saker och ting.
thursday.
old touch and burlesque festival!
Beyond Retro
Drottninggatan 77
Den största av Beyond Retro-butikerna, frossa i second handklänningar och t-shirts!

Epok
Odengatan 83
En exentrisk hattälskande kareokesjungande kvinna välkomnar dig! PÅ övervåningen finns massa bröllopsklänningar och festkläder för både dam och herr!

Myrorna
Tomtebogatan 5
Bra Myrorna med hög fyndfaktor. Har hittat allt från ormskinnsväskor från 30-talet till gamla Rörstrandskaraffer här.

Myrorna
Adolf Fredriks Kyrkogata 5
Min bästa Myrorna som jag alltid besöker när jag är i stan. Här fyndar man något in i norden! Tyllklänningar för hundralappen, 50-talsbadrumsmöbler för ett par hundra, kläder, böcker, skor, porslin allt!

Myrorna
Nortullsgatan 9
En doldis precis mitt emot Studentpalatset. Titta förbi när du ändå är på Old touch!

Stadsmissionen
Hagagatan 3
och sen går man hit. Ligger vid Odenplan och är värt en titt. Bättre på prylar än kläder. Mycket nytt.

Saker & Ting
Kommendörsgatan 4
Östermalms mysigaste second handaffär! Öppet mellan 15-18 samt stängt på måndagar! Fullt med klänningar och så himla himla trångt!

Antikt, gammalt och nytt
Mäster Samuelsgatan 11
Stockholms bästa affär för accessoarer av den festligare typen! Mängder av strass, smycken och detaljer för fest!

Så finns det såklart en miljard fler fantastiska butiker som jag inte fått plats med här. Titta tex in på Vintagekartan, eller googla efter område så hittar du fler! Lycka till med fyndandet!!

Ps. Lägg gärna till fler tips i kommentarsfältet!


My complete guide to vintage shopping in Stockholm! Read it in english by clicking the flag!

(94)
(0)
(0)
23 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar